Hjemme hos Line Dahy Ernst: Et hjem med stilfuld harmoni
Foto: Line Thit Klein
Bolig

Hjemme hos Line Dahy Ernst: Et hjem med stilfuld harmoni

af Kathrine Rahbek Lindholm Stentebjerg 23/09/2016
Æstetikeren Line Dahy Ernst, der til daglig arbejder som webmanager, bor med sin mand Thomas Høedholt, artdirector, og deres to børn i en højloftet lejlighed på 100 kvm i en smuk gammel bygning i Hellerup. Hun vil hellere undvære end at gå på kopromis med sin indretning. Kom med indenfor her.

Tekst og styling: Mille Collin Flaherty / Interview fra ELLE Decorations augustnummer

Æstetikeren Line Dahy Ernst, hvis gennemførte univers mange elsker på Instagram, vil hellere vente eller undvære end gå på kompromis med de møbler, objekter og kunstværker, hun indretter sig med i lejligheden i Hellerup. En støvet farvepalet af knækkede nuancer, masser af personlige arvestykker og en stædig holdning til, at ting godt må tage tid, udgør grundstemningen i indretningen, hvor lys, ro og harmoni spiller afgørende roller.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Vi har besøgt Normann Copenhagen butikken, der ligner en eksplosion af lyserød

Det var pladsmangel, der fik Line og Thomas til at kigge efter nye og større rammer. Og da et vennepar tippede dem om en lejlighed i Hellerup, blev byens brosten skiftet ud med sidevejens stille ro og mulighed for morgenbadning i Øresund for enden af vejen.

Lejligheden havde aldrig været moderniseret, men der var højt til loftet og en grundlæggende herskabelig stil. De startede derfor helt forfra med at sætte i stand med stor respekt for de originale detaljer som stukken, de gamle fyldningsdøre og de smukke, originale vinduer, hvorfra lyset strømmer ind dagen igennem.

Rumfordelingen med hele syv rum på de 100 kvadratmeter er lejlighedens største styrke, fordi her er værelser nok til alle – men den er samtidig den største indretningsmæssige udfordring:

”Stuen er lejlighedens hjerte. Herfra er der adgang til alle værelserne, hvilket betyder mange døre. Det er en stor udfordring at indrette en stue med plads til spisebord og sofa og reoler med få vægge, der ikke er afbrudt af døråbninger,” fortæller Line. Det er ikke svært at se, at der i de rene rammer bor et par æstetikere, der hellere har for lidt end for meget.

”Jeg har brug for ro i mit hjem i form af en afdæmpet og nedtonet indretning. Harmoni, hygge og ro,” siger Line, der henter inspiration overalt: På museer, på rejser, hos sine forældre og i magasiner og i bøger.

Se også: Klæd din bolig på til efterår

"Sølvtøj, gammelt Georg Jensen Damask-sengetøj, spisestel, vaser, guldsmykker, håndklæder og sengetæpper fra Damaskus, som min mor kommer fra,” fortæller Line om det, der betyder mest:

”Vitrineskabet, som jeg har med mig fra mit barndomsværelse, skiller jeg mig heller aldrig af med. Lige nu er det malet i en fin grønlig nuance fra Farrow and Ball, som passer fint til den stemning, vi forsøger at skabe.”

Knækkede toner og douce nuancer præger udtrykket – og Line ville egentlig gerne have flere farver på væggene.

"Men jeg tager altid meget langt tilløb til alt, jeg investerer i. Det gør til gengæld, at jeg fra hjertet kan sige, at jeg virkelig elsker alle ting i mit hjem. De er nøje udvalgt:"

De mange overvejelser gør også, at tingene går lidt langsomt – som for eksempel med at få hængt billeder op på væggene. Line har blandt andet planer om at investere i et værk af den amerikanske kunstner Agnes Martin:

”Det er ekstremt dyrt, men så vil jeg hellere vente end at nøjes,” smiler hun.

Se de flotte billeder fra Lines skønne hjem i galleriet nedenfor, og lad dig inspirere af hendes helt unikke boligstil.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her