Foto: Chris Tonnesen
Bolig

Hjemme hos Cille Grut: Et hjem i bevægelse

af Simone Høgh 23/02/2016
Interiørstylist Cille Grut er farvenørd, og det er de grå toner hun holder allermest af. Disse nuancer går igen i hendes hjem, og derfor sværger hun til omrokeringer. Hun mener nemlig, at man altid kan optimere lidt, og derfor har intet fast plads i familiens hjem i Taarbæk. ELLE besøgte den dygtige stylist i hendes fine hjem.

Tekst: Birgitte Ellemand Höegh

”Et hjem skal være i bevægelse, fordi man også hele tiden selv ændrer sit liv,” fortæller Cille Grut, der arbejder som interiørstylist for blandt andre Royal Copenhagen og med private indretninger.

”’Hvornår er vi færdige?’ er der mange, der spørger mig, men man bliver aldrig færdig med at indrette sit hjem. Man kan hele tiden optimere lidt. Hvis man er færdig, går man i stå,” fortæller hun om sit hjem i Taarbæk, som hun flyttede ind i sammen med sin familie for 13 år siden – et tidligere sommerhus bygget i 1875. I dag kan hendes mand og børn snildt komme hjem og opleve, at der er blevet rykket rundt på to stuemøblementer siden morgenstunden: ”De har ikke været vant til andet. Det er mest mig, der står for indretningen. Jeg er åben for inspiration, men det er min passion.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der skal være plads til, at man forelsker sig i et nyt billede, og man hænger det op, og at man tør skille sig af med noget igen. Jeg har for eksempel lige skilt mig af med en lænestol for at få plads til en anden. Men jeg køber ikke så mange større møbler længere. Vi har møbler, vi holder af og gerne vil beholde. Jeg fik to ’Pk22’-stole i 40-års gave af min mand, og dem har jeg tænkt mig at beholde resten af livet.”

Cille Grut er meget bevidst om farvegrundtonen, som sætter rammen for hendes hjem. Hun holder af grå. Og grå er ikke bare grå: ”Jeg har arbejdet i det her fag i mange år og er blevet virkelig farvenørdet og kan se nuancer helt ned i detaljen. Jeg holder øje med, hvilket verdenshjørne vinduerne vender mod – om der er nordlys eller vestlys – for så at kunne skabe en balance og harmoni i de toner, der er. For mig er grå en dejlig neutral base at bygge videre fra. Jeg har altid været vild med grå-beige farver – dem, man kalder noncolours, som er farver, der ligger i skyggen af andre. Jeg har valgt at male med meget matte farver, der er nede på glans 2, som gør, at det bliver pulveragtigt i malingen.”

Og med hendes enorme passion for at indrette er det også en fornøjelse at kunne arbejde med at indrette andre menneskers hjem. ”Det er fantastisk at have fat i folks hele hjem. Jeg bruger meget min materialeforståelse og finder materialer, der kan gå igen i hele huset – både i møbler og indretninger, så rammen bliver rolig. Og så er det vigtigt at være tro mod husets arkitektur og ikke nødvendigvis plante et højglanspoleret køkken, fordi det er moderne.

Man skal lave nogle langtidsholdbare løsninger. Når jeg skal lave en brushup, fjerner jeg stort set alt og starter forfra. Den metode kan man også sagtens bruge i sit eget hjem. Alle hjem ville have godt af, at man tog alt ud og kiggede kritisk på det med nye øjne.”

Derudover er det vigtigt for Cille Grut at se godt efter, hvem der bor i huset, og hvordan det bliver brugt. ”For mig er det vigtigt, at der er plads til alle. Ved vores skrivebord og stuebord skal man kunne lave lektier og sy. Vi har et hus, der virkelig bliver brugt, og vi holder fester hjemme,” slutter hun.

"Designerens detaljer" blev trykt i ELLE Decoration nr. 15 i januar 2016

Se meget mere fra stylistens hjem i galleriet nedenfor!

Pssst...klik eller 'swipe' dig gennem galleriet

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her