Bæredygtig indretning

Camilla Karstad: "Hvis alle bliver ved som nu, ender det galt"

af Katrine Fromberg Kiehn 12/04/2019
At indrette sig bæredygtigt handler ikke kun om materialerne i dit hjem, genanvendelighed og minimalisme, men i lige så høj grad om det liv, du lever, når du er hjemme. Det viser Camilla Karstad, som du kan møde her. Hun er et jordnært eksempel på, hvordan et mere hensynsfuldt liv kan se ud - hvis du (også) gerne vil vægte æstetik, oplevelser og det gode liv i øvrigt.

Tekst: Mette Skjødt Strandberg // Foto: Marie Louise Munkegaard // Styling: Trine Nørgaard
Sagen har været bragt i ELLE Decoration nr. 29 fra september 2018.

Camilla Karstad lever bæredygtigt efter et princip om mange bække små. Blandt andet har hun fokus på maden, for de rigtige valg i forhold til det, vi putter i munden, kan gøre en kæmpeforskel.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

"For mig handler bæredygtig livsstil om at tage vare på hinanden og verden. Sikre at alle de ressourcer, vi har adgang til i dag, også bliver tilgængelige for de kommende generationer. Så de også kan leve et rigt liv. Vi må skrue ned for forbruget og passe på og værne om det, vi har, så vi kan bremse den negative klimaudvikling og den higen efter materielle goder, der har taget overhånd. Mine vigtigste bæredygtige vaner handler om at sortere affald, bruge mindst mulig emballage, køre mindst mulig bil og spise grønt og lokalt. Og så er jeg optaget af madspild. Min største bæredygtige aha-oplevelse var, da jeg læste en artikel om, hvor meget det betyder for klimaet, hvis vi spiser mindre kød. Vi er ikke blevet vegetarer, men vores familie spiser masser af grønt og helst lokale afgrøder. I forhold til indretning prøver vi at købe ting, der er tidløse og af god kvalitet. Så det ikke skal skiftes ud for ofte. Æstetikken er vigtig, men det føles heldigvis helt naturligt for mig for eksempel at vælge møbler, der kan gå i arv til vores børn, eller at fravælge overflødigt nips. I virkeligheden er det først ved nærmere eftertanke, at det er gået op for mig, hvor bæredygtig den præference er. Vi vælger også hellere lidt, men godt, når det kommer til tøj og personlig pleje. Hvis jeg skal nævne et forbillede, må det være min søster, Cecilie Milsted. Hun prioriterer i den grad ting af kvalitet og har meget få, men ekstremt smukke ting omkring sig. Hun står bl.a. bag tøjmærket Milsted, der laver en lille serie af styles, som kan bruges sæson efter sæson – og som ofte produceres af vintage-stofrester. Tøjet er smukt, enkelt og af god kvalitet, og der er ikke en tråd, der ikke er tænkt igennem. Vi kan godt lide at rejse i vores familie, og jeg ved godt, at flyveture er den værste rejseform, der findes, når det gælder CO2-udslip, men her går jeg lidt på kompromis. Til gengæld er jeg så heldig, at jeg kan cykle til og fra arbejde. Vi har en bil, men jeg bruger den meget sjældent. Jeg prøver også at lære vores børn, at de skal cykle, gå eller tage løbehjulet rundt. Vores jord er under et kæmpepres, og jeg ved godt, at jeg ikke kan redde verden alene, men hvis vi alle laver nogle små ændringer i vores måde at leve på og får en mere bæredygtig livsstil, tror jeg på, at mange bække små kan gøre en stor forskel. Sagt vel vidende at det selvfølgelig er essentielt, at de store selskaber, som virkelig sætter fodspor, også tager fat." Psst... I april-nummeret af ELLE kan du læse meget mere om bæredygtighed, både inden for mode, skønhed og interiør.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her