Foto: Montana
Interiør

3 Days of Design: Montana inviterer indenfor i et helt 'Montana Home'

af Emilie Bech Zerlang 24/05/2016
I forbindelse med '3 Days of Design' har Montana lavet et særligt 'Montana Home', der er et helt hjem designet til en familie. Et hjem, der på fineste vis illustrerer, hvordan Montanas opbevaringsløsninger passer til alle familiens rum. Vi har talt Montanas administrerende direktør, Joakim Lassen, og 3D designer og interiørarkitekt, Helle Scharling, om det nye 'Montana Home'.

Når det store designevent '3 Days of Design' løber af stablen i København den 26.-28. maj 2016, kan du blandt andet opleve Montanas helt nye 'Montana Home', der er et helt hjem i fuld størrelse designet til en specifik dansk børnefamilie.

Montana har altid været indbegrebet af opbevaringssystemer i et hav af smukke farver. Med det nye 'Montana Home', der er designet af det danske arkitektfirma Vilhelm Lauritzen, viser Montana på fineste vis, hvordan Montanas personlige opbevaringsløsninger kan bruges i alle hjemmets rum.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For med Montanas 42 farver, 36 forskellige moduler i 4 dybder findes der utallige kombinationsmuligheder til alle rum i et hus - lige fra stuen, soveværelset, køkkenet, kontoret og badeværelset. Noget, som det nye 'Montana Home' på fineste vis er et eksempel på.

I forbindelse med 3 Days of Design og Montanas nye 'Montana Home', som netop kan opleves til det store designevent, har vi taget en lille snak med Montanas administrerende direktør, Joakim Lassen og 3D designer og interiørarkitekt, Helle Scharling.

Hvorfor har I valgt at lave et helt Montana Home?

Det hænger først og fremest sammen med, at vi lavede en ny strategi for Montana i efteråret, hvor et af målene var at komme i øjenhøjde med både os selv og forbrugeren - og prøve at se på, hvordan det egentlig er, at man bruger Montana. Vi har gennem tiden brugt meget tid på at fortælle den "store historie" om Montana, og hvordan Montana er et system, hvor vi kan lave reolsystemer til en hæl væg med fx 300 reoler. Men dét er jo ikke det, forbrugeren i virkeligheden bruger i hjemmet. Forbrugeren efterspørger løsninger, der passer ind i alle de private hjem, vi bor i. Og så har vi lavet en stor villa i form af 'Montana Home', hvor vi vil vise, hvordan man kan bruge Montana i alle hjemmets rum - fra gang til børneværelset og badeværelse til stuen og køkkenet. Dertil kommer det faktum, at mange opfatter Montana som noget, man mest bruger i stuen, men med 'Montana Home' viser vi forbrugeren, at man kan bruge vores løsninger i alle hjemmets rum. Så det er også en form for moderinsering af måden at se og opfatte Montana på. Vi har med andre ord ønsket at lave det hjem, som vi alle bor i - eller drømmer om. Så i stedet for at Montana kun er et "system", vil vi gerne vise forbrugerne, at vi er en møbelløsning. Og nu viser vi det så i øjenhøjde i form af 'Montana Home'.

Hvad skal Montana Home give forbrugeren - hvad kan man opleve, hvis man kigger forbi?

Jeg synes jo egentlig lidt, at det kan sammenlignes med et dukkehus, da man var barn. Vi har ligesom lavet et hus i et hus, som man kan dykke ned i og opleve den her specikke familie og se, hvordan de bor. Og normalt besøger man jo et showroom, men de er ikke lavet til en person. men derimod mere "generelt" - noget der hurtigt blive lidt upersonligt. Og som forbrugere vil vi jo gerne tales til og med hjertet, og med Montana Home prøver vi virkelig at tale til forbrugerne. Og selvom man som forbruger måske ikke selv har en villa på størrelse med 'Montana Home', håber vi, at den kan give forbrugerne en glæde og følelsen af, at der er noget at arbejde videre med. Dertil skal huset inspirere forbrugeren til at arbejde videre med Montana og blive inspireret til nye opbevaringløsninger i alle hjemmet rum og nye farvekombinationer.

Montana har speciale i opbevaring. Et par gode råd i forbindelse med opbevaring?

Man har altid brug for opbevaring eller har noget, der skal sættes i system. Og det er sådan en dejlig fornemmelse at få sat tingene i system og endda på en pæn måde, som også ser præsentabelt ud, når man fx har gæster. Så det handler om at gøre opbevaring til noget pænt, og noget, der bidrager positivt til hjemmets indretning og udseende. Og dét er det, vi prøver på med Montana. Dertil synes vi, at det er vigtig at arbejde med farver, herunder farvespillet mellem farverne på væggen og reolerne. Så dét at eksperimentere lidt med farverne i stedet for kun at tænke i hvide, sorte og beige løsninger, er et råd, vi vil give videre. Det giver virkelig noget til hjemmet at arbejde med farverne både på væggen og med reolerne. På den måde bliver et opbevaringsmødel som en reol ikke bare en praktisk ting, men også et vigtigt møbel, fordi det giver noget til hjemmet rent farvemæssigt.

Hvis man ikke er vant til indrette sit hjem med farver, hvordan kan man så starte “stille” ud og ikke opleve farverne for voldsomme?

De fleste mennesker ved nok godt, om man er til farver eller ej. Men det handler om at tage nogle små skridt - for så fortryder man det aldrig. Og hvis man så er bevidst om, hvilket hjem man har, herunder om det er møblerne, udsigten, kunsten på væggene eller noget helt fjerde, der er vigtigt for hjemmet, så kan man hurtigt vurdere, hvilke farver de forskellige rummet kan bære. Og ellers kan man altid starte i børneværelset - det er et sikkert skridt at tage ;-)

Hvad bliver den nye it-farve fra jeres kollektion?

Vi har 42 farver, og derfor læner vi os meget op af filosofien om den "personlige farve". Og man ved altid selv, hvilken farve, der giver bedst mening. Man kan ikke helt på samme måde tale om et it-farve på samme måde som man fx gør ved tøj. For et møbel skal holde meget mere end en sæson - det skal blive i lang tid.

Kunne du tænke dig at opleve det fine 'Montana Home' med dine egne og blive inspireret til at bruge Montanas fine opbevaringsløsninger på en ny måde - og måske kombinere nogle nye farver - i dit eget hjem?

Så skal du besøge Montanas Showroom under '3 Days of Design'-eventet, hvor du kan opleve 'Montana Home':

Hvor: Montana Showroom, Klubiensvej 18, 2150 Nordhavn

Hvornår: Den 26.-28. maj fra klokken 10-18.

Få et smugkig på Montanas showroom med 'Montana Home' i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her