Beyoncé fylder 35 år - ELLE siger tillykke!

Beyoncé 35 år
All Over Press

I dag er det Beyoncés fødselsdag og dét hylder vi her på ELLE.dk - for der findes næppe nogen mere cool end hele verden Queen B!

Så læs med her, når vi kigger nærmere på den smukke sangerinde, hvis karriere er til at blive grøn af misundelse over...

Se også: Beyoncé-feber: Her er Queen B's flotteste koncert-outfits gennem tiden

Hvem:

Beyoncé Giselle Knowles-Carter, født 4. september 1981, Houston, Texas.

Derfor skal du kende Beyoncé:

16 vundne Grammy-priser, modtager af Billboard Magazine pris for Årtiets Bedste Kvindelig Artist, tøjdesigner, skuespiller, producer, koreograf… listen bliver ved, når CV’et på af verdens største multikunstnere skal udredes. Beyoncé er dog ikke vokset op i en kunstnerisk familie – moren var frisør, mens faren solgte medicinsk udstyr. Det hele ændrede sig dog, da Beyoncé som 8-årig blev en del af entertainmentgruppen, Girl’s Tyme, sammen med bl.a. Kelly Rowland. Gruppen havde dog en del modgang, og tabte deres forsøg på et gennembrud, da de medvirkede i en stor international sangkonkurrence, som de hurtigt røg ud af.

Drømmen om at blive stjerne fyldte dog stadig, hvilket betød, at Beyoncés far sagde sit job op for at varetage gruppen. De øvede i morens frisørsalon og i baghaven og endelig fik gruppen en pladekontrakt, og i 1993 ændrede gruppen navn til Destiny’s Child. Fire år efter udgav gruppen deres første album, der indeholdte hittet ’No, No, No'. Derfra gik det stærkt og gruppen vandt adskillelige priser og udgav flere hitplader.

Men Beyoncé ville gå sine egne veje, gruppen gik i opløsning, og den smukke sangerinde udgav sit første soloalbum i 2003, som strøg ind på 1. pladsen på Billboard 200 og solgte mere end 11 millioner eksemplarer over hele verden. De kommende tre albums blev også nr. 1, hvilket betød, at hun blev den næstbedste kvindelige kunstner. 

I 2002 indspillede Beyoncé sangen 03 Bonnie and Clyde med rapperen Jay-Z var det kærlighed ved første blik, og parret har været sammen lige siden, mens de har været utrolig diskrete om det. 4. april 2008 blev de to kunstnere gift, og i 2012 fødte Beyoncé, trods rygter om at hun ikke var rigtig gravid, deres første barn, Blue Ivy.

Vi ELLE-sker Queen B her på redaktionen, og glæder os til fortsat at følge den perfektionistiske og guddommeligt smukke kunstners liv og karriere.

Læs også: 6 mandlige modeller, der ligner dit teenage-crush!

Højdepunkter

1988: Beyoncé bliver som 7-årig nævn i Houston Chronicle, da hun er nomineret til den lokale pris ”The Sammy”.

1989: Girl’s Tyme dannes og medvirker i talentshowet Star Search.

1996: Gruppen ændrer navn og får kontrakt med Columbia Records.

1998: Udgiver debutalbummet Destiny’s Child.

1999: Gruppen udgiver deres andet album The Writing’s on the Wall.

2001: Survior-albummet udkommer.

2002: Beyoncé spiller Foxxy Cleopatra I filmen Austin Powers in Goldmember.

2002: Indspiller 03 Bonnie and Clyde med daværende kæreste Jay-Z.

2003: Udgiver sit første soloalbum, Dangerously in Love.

2004: Udgiver det sidste album med Destiny’s Child, Destiny Fulfilled.

2006: Det andet soloalbum B’Day kommer på gaden.

2006: Medvirker i filmen Dreamgirls, som indebragte hende to Golden Globes-priser.

2008: Albummet I Am… Sasha Fierce udgives, og musikvideon til singlen ’Single Ladies’ skabte tumult under MTV Video Music Award, da Taylor Swift løb afsted med Best Female Video-prisen, hvilket fik Kanye West til at té sig på scenen og forsvare Beyoncé.

2011: Beyoncé fyrer sin far og er nu sin egen manager.

2011: Hendes fjedre album kommer på gaden.

2011: Den 28. august annoncerede Beyoncé sin graviditet for offentligheden under MVT Video Music Awards, hvilket øget salget af det seneste album. I oktober samme år faldt Beyoncés gravide mave indad, da hun satte sig ned i en stol under et interview, hvilket affødte rygter om, at hun ikke var gravid og bar en kunstig mave. Dog må man sige, at Blue Ivy i den grad ligner både sin mor og far på en prik.

2013: Beyoncé synger under Præsident Obamas offentlige indsættelsesceremoni.

2015: Beyoncé er på forsiden af både amerikanske Vogue og Flaunt Magazine

206: Beyoncé udgiver albummet 'Lemonade' og turnerer verden rundt, herunder i Danmark, med hendes 'Formation Tour'.

Bonus Info:

Der opstod konflikter i Destinys Child gruppen, da to af de tidligere medlemmer lagde sag an mod gruppen for brud på kontrakten. Det affødte en depression hos Beyoncé, som på samme tid blev forladt af sin kæreste gennem 7 år (fra hun var 12 til 19 år). Depressionen var meget voldsom og varede et par år, hvor hun for det meste opholdt sig i soveværelset og ingen appetit havde. Det var først ved hjælp fra moren, at Beyoncé kom ud af den forfærdelige sygdom. 

Se også: Rihanna er ny kampagnepige for Puma

Få et gensyn med smukke Beyoncé her i galleriet!

Psst...klik eller 'swipe' dig igennem billederne.

Mandagsmuse: Beyonce

Relaterede artikler