ELLE var med Medina på tour i Berlin

I april smuttede ELLEs digitalredaktør, Mette Marie Lei, en tur til Berlin for at mødes med Medina og følge hende på en "helt almindelig" dag på turné med sit band i Berlin.
Vi fik et stort interview med sangerinden samt en helt masse billeder fra dagen fuld af shopping, musik og meget andet.
Vi har lige sat os ned for at starte interviewet udenfor Medinas tourbus på parkeringspladsen ved spillestedet Postbahnhof i Berlin, men jeg når ikke at stille det første spørgsmål, før Medinas opmærksomhed bliver stjålet af hendes lille, sort/brune hund, Eddie, der, som hun selv udtrykker det, netop er trådt ind i teenage-årene og derfor kræver ekstra opmærksomhed.
Faktisk har han det bedst, når han gør under lydprøverne, og Medina sætter mikrofonen ned foran snuden på ham...
Eddie får en tom colaflaske, og jeg får Medina opmærksomhed. Win/win!


Medina og hunden Eddie ...
Se masser af billeder i galleriet nederst på denne side.

Jeg er meget nysgerrig efter at høre, hvordan den massive opmærksomhed optager den blonde sangerinde, som sidder her på en pude i skræderstilling foran mig på parkeringspladsen. Og så er jeg nysgerrig efter, hvordan hun tænker moden ind i sine sceneoutfits, og hvordan hun inspireres. Hun ér jo efterhånden kendt for at være et stort stilikon herhjemme i Danmark, og pressen har skrevet en del om det tøj hun har og ikke mindst ikke har på...
Og så er jeg allermest nysgerrig efter at vide: Hvor meget af det, vi ser på scenen er "Medina", og hvor meget af det er "kunstneren Medina"?

Medina:
"Jeg kan godt lide at benytte mig af, at man kan have nogle showpieces-agtige ting på på scenen. Altså vildere outfits, end man kan gå med til daglig. Jeg har skiftet en lidt rundt imellem kostumerne under den her Tysklands-tour, for man bliver lidt træt af at have det samme på hver dag. Nogle dage har jeg strutskørt på, andre dage hopper jeg i læderleggings med en Madonna-inspireret BH. Den slags kan jeg jo ikke gå ned ad gaden i, derfor er det fedt at kunne det på scenen".

Men hvem er det så, vi ser på scenen? Er det Medina som hun er inderst inde, eller er det kunstneren Medina, som tager over, når publikum skal underholdes?
Bruger hun de nogle gange vilde tøjvalg til at understrege den person, hun er, eller gemmer hun sig faktisk lidt bag de vilde dragter for at distancere privatpersonen Medina fra performeren?

Det spørgsmål tygger hun længe på...
Medina: "Det tænker jeg ikke så meget over, men jeg tror, jeg vil sige, at det er for at understrege den, jeg er. Jeg kan tillade mig mere på scenen. Nogle gange tager jeg den lige til stregen, andre gange er jeg ikke humør til det. Jeg vælger mit scenetøj efter det humør, jeg er i den dag.
Mit tøj på scenen handler om, at jeg skal føle mig godt tilpas. KUN. Det handler ikke om at ville fortælle en historie".

Og hvor kommer inspirationen til scenetøjet så fra?
Medina: "Den får jeg, når jeg shopper. Hvis jeg ser noget, jeg kan lide, så køber jeg det.
Men selvfølgelig bliver jeg også inspireret af ting, jeg ser. Jeg køber altid ELLE Officielle-blade, når de udkommer..
Søs Børresen (Medinas stylist, red.) finder også ting til mig, når hun falder over noget, hun ved, er min stil. Hun er for nylig blevet mere inddraget. Søs ville aldrig kunne prakke mig noget på, det er altid mig selv, der bestemmer i sidste ende. Men hun er den eneste, der har formået at kende min stil FULDstændig. Jeg føler mig rolig ved alt, hun kommer med".

På shoppetur i Mykita solbrillebutik ...
Se masser af billeder i galleriet nederst på denne side.

Ser du sig selv som et brand a la Katy Perry eller Lady Gaga?
Igen må Medina ud i en længere tænkepause, før hun svarer:
"Jeg tænker jo ikke på mig selv sådan. Jeg kan godt forstå, at andre ser mig som et brand og én, man ligesom kan lave andre ting med end bare musik, og det har jeg det ret vildt over, jeg synes, det er mega-fedt, når jeg så kan få lov at gøre nogle ting, jeg selv synes, er fedt!
Men når jeg tænker på mig selv, tænker jeg heller ikke bare "sanger". Måske mere som en "kunstner"".

Man ser dig sjældent til biografpremiere eller andre arrangementer i København. Hvorfor ikke?
Medina: "Jeg synes, folk har for travlt med at skulle stå at drikke gratis champagne og mingle med folk, som jeg bare føler vil have et "piece of me". Det gider jeg ikke, jeg har masser af champagne derhjemme.
Nogle gange er jeg blevet tilbudt en eller anden vildt dyr vest til 10.000 kr., eller sådan noget, for at komme til en butiksåbning, men det gider jeg ikke. Hvis jeg vil have deres vest, så ringer jeg og beder om at købe den. Jeg vil ikke have noget for at komme til folks åbninger".

Du har engang sagt nej til at være dommer i X-faktor. Hvorfor?
Medina: "Det er faktisk fordi, jeg slet ikke bryder mig om den voldsomme pressedækning, dommerne får i den ret lange periode af deres liv, hvor de er med i programmet. Jeg synes, det må være et enormt stressende job, og jeg bryder mig ikke om den måde, deres privatliv bliver behandlet.
I øvrigt kunne jeg heller ikke finde på at stille op i sådan et program. Og så har jeg i øvrigt heller ikke tid.
Jeg læste engang et sted, hvor der stod, at jeg følte mig for god til at være X-faktor-dommer, og jeg kan godt huske, jeg sagde det, men jeg mente bare, at jeg ikke havde lyst til at udsætte mig selv for den mediestorm. Det holder jeg mig fra. Jeg synes, jeg har det hårdt nok med det, der bliver skrevet i forvejen, for eksempel om, at jeg er sygeligt tynd. Den eneste forandring, jeg har lavet, er at farve mit hår blondt".

Når du skal være vært ved DANSK Fashion Award får vi pludselig en mere personlig side af dig at se, da du der ikke vil kunne gemme dig helt bag kunstneren Medina. Hvilke overvejelser har du gjort dig i den forbindelse?
Medina: "Jeg er faktisk også ret nervøs for det, men jeg har det så vildt over, at de har spurgt mig! Jeg er vildt beæret.
Det har jeg uden tøven sagt ja til, fordi jeg synes, det er sådan et vildt fedt arrangement, og det er et lukket event for 250 mennesker, som allesammen kommer for det samme, nemlig mode. Jeg glæder mig!"

Chillout inden lydprøve i Berlin ...
Se masser af billeder i galleriet nederst på denne side.

Vil du altid have musik som det primære i din karriere?
Medina: "Ja, det tror jeg faktisk, jeg bliver nødt til. Musikken er min dagbog, min måde at få talt om tingene på. Det kan jeg ikke forestille mig at leve uden".

Lige pludselig er det jo gået hurtigt i Medinas liv. Fra at være en dansk sangerinde, som fik os allesammen til at synge med på "Kun for mig" på dansegulvet med samme entusiasme, som vi gjorde det til "It's raining men" tidligere på året (-ish...), sælger hun nu 1000 billetter i Berlin (og flere, havde der været mere plads!).
Har hun mon glemt os nu? Hvad betyder den danske karriere mon overfor den internationale?
Før, jeg når at stille hele spørgsmålet, afbryder Medina med et "ALT!"
Medina: "Bare fordi, jeg begynder at spille i resten af verden, holder jeg ikke op med at skrive på dansk. Jeg er i gang med at skrive mit tredje danske album nu, og jeg vil altid skrive på dansk. Jeg vil sideløbende også lave engelsksprogede, men jeg vil aldrig stoppe med de danske".

Dit internationale album udkom meget hurtigt efter dit danske gennembrud med "Kun for Mig". Har du set dit danske gennembrud som et springbræt til en international karriere?
Medina: "Jamen, det er fordi, at både England og Tyskland begyndte at spille den danske version på klubberne, dengang der ikke var en engelsk version, og derfor kom efterspørgslen på et engelsk album at komme meget hurtigt.
Så startede vi med singlen, men så begyndte EMI i England at spørge "Hvornår kommer albummet så?", og så måtte vi jo i gang".

Hvordan tackler du, at der sker så meget på så kort tid?
Medina: "Jeg tager oplevelserne meget dag for dag. Lige nu skal jeg spille koncert her i aften, så er det dét, det handler om. Det hele er gået meget hurtigt ret pludseligt, så det er svært at tage det hele ind på én gang.
Jeg har mange ting, jeg glæder mig til, men det er meget at suge ind på én gang, så jeg prøver bare at nyde det lidt ad gangen".

Backstage lige inden koncerten med tour´-manager Steffen.
Foto: Rasmus Stabell
Se masser af billeder i galleriet nederst på denne side.

Resten af dagen efter mit interview med Medina går drønhurtigt. Vi hopper fra taxa til taxa for at nå alle de gode butikker, som sælger Lanvin, Balmain, Chanel og andet, som vi andre kun drømmer om.
Jeg tænker hele dagen, mens jeg følges med Medina, er med til hendes lydprøve, mens hun beslutter sig for aftenens scene-outfit, hygger med bandet og sms'er med kæresten, over det spørgsmål, som hun selv havde svært ved at svare på:
Er der en grænse imellem personen Medina og kunstneren Medina? Spiller hun en rolle, når hun står på scenen i sine cool og til tider udfordrende outfits, eller er det bare noget, hun gør, fordi hun ikke kan lade være?
Mit samlede indtryk af hende, efter at vi har tilbragt dagen sammen er, at der ikke er nogen falsk beskedenhed hos hende, men det er måske mest fordi, hun ikke ser på sig selv helt på samme måde, som resten af Danmark og dele af resten af verden nu også begynder at gøre. Som et lidt rebelsk stilikon, som vi gerne vil have en bid af.

Men da hun står på scenen denne aften i Berlin, er jeg ikke længere i tvivl.
Imellem to numre præsenterer hun én efter én medlemmerne af sit band for slutteligt med den ene hånd på overdrevet rockstar-agtig facon at gribe den krystalbesatte mikrofon og med en voldsom selvsikkerhed og flabet attitude at råbe ud til publikum, som går helt amok i krapsalver, skrig og piften:
"And me....? I AM MEDINA!"
JA, hun er nemlig! Helt ind til benet! Og det er derfor, vi er så vilde med hende...

Læs om hele ELLEs dag med Medina i galleriet.

ELLE elsker Medina

Relaterede artikler