5 boligtrends, du skal holde øje med i 2018

Annonce
Foto: Produktfoto

I flere sæsoner har vi omgivet os med lyse, naturlig farver, jordnær stentøjskeramik og masser af kunsttryk hængt på kryds og tværs som vægdekoration. Men er det en indretning, der også holder anno 2018?

Selvom bolig- og interiørtrends har en længere levetid end de trends, vi ser i modebilledet, og som har for vane at erstattes med en diametral modsætning i takt med årets fire sæsoner, så er der alligevel også udvikling i de trends, der sætter rammerne for det sted, vi føler os allerbedst tilpas: nemlig derhjemme.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Men overgangen fra en trendretning til en ny i interiørets verden, sker ofte mere flydende end vi kender det fra modebilledet, og strømningen hen i mod noget nyt, starter i det små og udspringer af de trends, vi allerede har indrettet os med.

Ilva lancerede i 2016 den eksklusive og trendbaserede underkollektion, Ilva Trend, hvor de sammen med den anerkendte trendforsker og interiørekspert, Mads Arlien-Søborg, identificerer de største kommende internationale boligtrends, og skaber kollektioner, der afspejler den internationale designappel.

På ELLEs årlige inspirations-dag, ELLE & Dig, holdt Mads Arlien-Søborg et inspirerende oplæg, hvor han fortalte om, hvordan man som trendforsker identificerer de trends, der vil materialisere sig i alverdens hjem de kommende sæsoner. Inspirationen starter blandt andet på de førende internationale designhoteller i verdens metropoler, der altid er frontløber for den næste retning, vi kommer til at implementere i vores private hjem.

Men hvad er det vi skal investere i, når vi vender kalenderbladet til 2018, og hjemmet har brug for en frisk start og en fornyelse, der afspejler årstallet?

Mads Arlien-Søborg giver her sine fem bud, på de trends, der kommer til at dominere vores hjem i det nye år.

 • New Nordic
  Den nordiske stil er for alvor ved at være passé. De mørke farver, den sydlandske inspiration, og de mange ædle materialer vinder i 2018 indpas i vores hjem. Den nordiske, lyse, enkle stil vi kender til, vil blive erstattet af disse elementer og derfor vil den nordiske indretning ikke længere være så ensartet og monokrom som tidligere. I 2018 er der lagt op til at mikse stilarter, farver, materialer og mønstre og dermed skabe sin helt egen stil. Terrazzo er på vej og forventes at blive ligeså populært som marmortendensen er.
 • Kølige metaller
  Kobber og messing har i mange sæsoner været dominerende metaller. Men i løbet af de første måneder af 2018 vil nye blanke overflader, som er mere kølige i udtrykket som f.eks. sølv og krom, dukke op blandt vores nips i hjemmet.
 • Fokus på farver
  De typiske underspillede og neutrale nordiske farver som hvid, lys grå og beige bliver mikset med stærkere sommernuancer. Derfor vil de kraftige farver for alvor være tilbage – blå, grøn, rød og gul, men stadig på en afstemt manér.
 • Indretning med tekstiler
  Legen med tekstiler og strukturer og den effekt de giver er fortsat et vigtigt element i indretningen. Lange gardiner, draperede plaider og gulvtæpper med særlige vævninger og luv er i fokus.
 • Dekorative vægge
  Hvor vi de seneste år har skabt rumeffekt med billedvægge, hvor man har skabt sammensatte og personlige udtryk med kunsttryk, plakater og grafiske mønstre og ord sat i forskellige rammer i asymmetriske mønstre.  Men multi-væggene må i 2018 vige til fordel for ét stort dekorationsstatement på væggen i stedet – om det er ét stort kunstværk eller et dragende og dekorativt spejl. Spejle vil blive et af sæsonens vigtigste items, hvor æstetikken trumfer funktionaliteten, da det er det visuelle der overtager.

I galleriet nedenfor kan du finde inspiration til din næste interiørinvestering inden for de fem stilretninger fra Ilvas eksklusive trendkollektion, Ilva Trend. 

5 boligtrends, du skal holde øje med i 2018

 

 

Relaterede artikler