Sara Lysgaard: Kom indenfor i min garderobe

Foto: Line Thit Klein. Styling: Mille Collin Flaherty

Trykt i ELLE Decoration Juni, nr. 22 // Tekst og styling: Mille Collin Flaherthy // Foto: Line Thit Klein 

Sara Lysgaard er direktør i sin egen virksmhed, Sara Lysgaard Holding.
Hun er desuden en ivrig kunstsamler og har tidligere haft et galleri i Indre By, hvilket hendes hjem nord for København i den grad værer præg af. Hendes garderobe er indrettet i husets bedste rum: de special-designede skabe udnytter hver en centimeter, og spejlfronterne gør, at rummet føles større, end det er. Også i Saras walk-in-closet hænger der kunst, som for hende er helt afgørende i hendes indretning, og som i den grad skaber personlighed i hendes hjem.   

Tekst: Mille Collin Flaherthy

Min stil er meget blandet, men omdrejningspunktet er god kvalitet. Handler det om tøj, skal det være behageligt at have på, og det må ikke begrænse mig. Jeg køber oftest klassiske, elegante items og gerne farverigt. For mig er der ikke nødvendigvis stor forskel på hverdag og fest, og jeg føler mig godt tilpas i tøj med karakter. 

Mit walk-in-closet har fået husets allerbedste rum på førstesalen - med franske døre ud til en hyggelig altan, hvorfra lyset strømmer ind dagen igennem. Rummet er indrettet enkelt i rene og lyse farver. 

Værelset er lille med skrå vægge, så det var vigtigt for mig at skabe illusionen af mere plads. Derfor valgte jeg spejle på skabslågerne. Det er praktisk, og jeg kan godt lide, at tøjet er gemt væk. Skabene er skabt specifikt til rummet, så hver en centimeter er udnyttet. 

Jeg er gladest for spejlene, som tjener et praktisk foremål, men også skaber liv i rummet med de uendelige spejlinger. 

Læs også: Favoritter: 11 boligfund i årets lyserøde 'it'-nuance

I min hverdag er det dejligt, at skabene er rummelige, så alt har sin plads. Det betyder, at jeg nemt får et overblik over mit tøj og ikke skal bruge tid på at grave det frem fra dybet. Min garderobe afslører nok, at jeg i store træk er et ordensmenneske. 

Praktik og æstetik går op i en højere enhed, fordi skabslågerne skjuler tøj og sko, som dermed ikke larmer i rummet. De få møbler skaber ro. 

Æstetik er for mig en livsnødvendighed. Og jeg elsker min garderobe, fordi den er nøglen til ikke at gå nøgen ud i livet. 

Psst... klik dig igennem galleriet herunder, og få et smugkig ind i Saras farverige og smukke garderobe. 

Sara Lysgaard

Relaterede artikler