Marie Louise Munkegaard: Sådan bor jeg!

Foto: Gyrithe Lemche

Tekst og styling: Mette Bonavent // Foto: Gyrithe Lemche 

ELLE Decoration har været på besøg hos fotograf Marie Louise Munkegaard, der til daglig bog sammen med sin mand Mikkel i en lejlighed på Vesterbro. Kom med indenfor hos Marie og se hendes univers, der er præget af arvestykker, smukke portrætter, og som fortæller historier om en kærlighed til mennesker og måltider. 

For Marie Louise Munkegaard er lys en afgørende faktor, både når hun er på job, og når hun indretter sit hjem. Selv om vi befinder os midt i København på Westend – en sidegade til den travle Vesterbrogade – er hendes lejlighed en stille, lysende oase højt oppe over byens tage. “Jeg er så opmærksom på lysindfald, og især på grund af mit arbejde er det nærmest det første, jeg lægger mærke til, når jeg kommer et nyt sted hen. Hvor meget lys er her, hvor falder lyset ind osv. Det er jo lys, der skaber billeder og det, vi ser, og den måde, vi ser på. Det at bo højt oppe, og at det derfor er en lys lejlighed, var altafgørende, da vi skulle finde et hjem, så vi så lejligheden og købte den samme uge,” fortæller Marie Louise.

Læs også: Oplev Faye Toogoods design hos Studio Oliver Gustav

Spisestuen har et skønt lysindfald og er det rum, parret bruger mest tid i. Bordet og bænken har god plads til mange mennesker, så når der er venner på besøg, er det her, der bliver spist god mad, drukket vin og spillet musik. At Marie Louise er fotograf, er tydeligt. Lejligheden er nærmest et lille galleri, hvor de hvide vægge skaber ro og plads til fotografier af både mad, smukke mennesker og særlige rum. Fotokunsten på væggene lever sammen med en blanding af arvestykker, vintagemøbler og loppefund.

“Jeg er meget tålmodig og venter gerne, til det rette dukker op. Jeg kunne aldrig drømme om at købe møbler til et helt hjem på samme tid. Vores hjem er ligesom et puslespil, der bliver lagt stille og roligt,” siger hun. Et smukt, farverigt tæppe er hentet hjem fra en rejse til Tunesien og er det første, parret købte sammen. De er derudover begge blandt dem, der finder værdi i gamle smukke stikkontakter, et fadebur og en fleksibel rumfordeling, som er kendetegnende for de gamle københavnerlejligheder.  

Læs også: Byd foråret velkommen - ELLE Decoration guider til indretningen

I galleriet kan du komme med indenfor hos Marie Louise og opleve hendes fine univers på Vesterbro. 

Psst... Brug pilene i galleriet eller 'swipe' dig igennem. 

Marie Louise Munkegaard: Sådan bor jeg!

Relaterede artikler