Beate Bille: Sådan bor jeg

Beate Bille: Sådan bor jeg
Foto: Petra Kleis

Tekst af Rebecca Laudrup

Beate Bille har hele sit liv boet i København, og sidste sommer flyttede hun med sin familie ind i en stor, lys lejlighed, bare to minutters gang fra Kongens Have. Det sidste års tid har dog stået i rejsens tegn, idet Beates filmfotografmand, Magnus Jønck, har boet tre måneder i Oregon samt tre måneder i Canada, ligesom Beate har tilbagt tre måneder i Helsinki for at skyde sæson to af tv-serien Black Widows.

Der har dog været tid til at indrette lejligheden, og bolig- og tøjstilen spejler fint hinanden: clean med plads til finurlighed og kant. I hjemmet skal der være lyse rum, men gerne med antydningen af farver. I tøjet skal der være rene linjer og smukke snit, men gerne mønstre og smukke silhuetter.

Vigtigt er det, at der ikke er noget, der larmer for meget, og derfor er et par gode jeans og nogle pæne T-shirts essentielle i Beates klædeskab – hele året rundt. For om sommeren ruller hun sine bukser op, går rundt på bare tæer, har saltvand i håret, drikker et glas kold hvidvin og sidder udenfor, til solen går ned.

Allerhelst på Møn, som for Beate er indbegrebet af dansk sommer: ”Min mor (kunsthistoriker Bente Scavenius, red.) er derfra, og alle mine fætre og kusiner er der om sommeren, ligesom min datter går på en cirkusskole dernede i juli, så vi bruger Møn, så meget vi kan.”

Beate Bille: Sådan bor jeg

Relaterede artikler