Foto: Ditte Capion
Interiør

A Table Story: Sådan dækker du det fineste julebord

af Rose Maria Boelsmand 21/12/2017
Det er ofte de små detaljer, der skaber julestemning. Det sirligt pyntede juletræ, pakkerne bundet med silkebånd og julebordet, der – ligegyldigt selskabets størrelse – bør dækkes med ekstra magi. Vi har mødt Trine Kjær og Mette Brøndgaard Andersen fra A Table Story til en snak om borddækning og julefinesser.

Artiklen er bragt i ELLE Decoration nr. 25, på gaden fra 28. november 2017. Tekst: Lise Charlotte Lehwald

Hvad er mere julet, end det bord, der den 24. december samler familien omkring den tradtionsrige julemiddag inden dansen om træet sætter ind for en stund, inden det magiske og spændingsfyldte gaveritual folder sig ud i glansen fra lysene på træet. Mens vi pynter hjemmet i tiltagende grad i løbet af december og fylder krukker, bonbonnierer og dekorative fade med nødder, knas og hjemmebag, så er det nu engang julebordet, der er samlingspunktet for store og små gennem julemiddagens mange retter - og derfor er det bestemt også et element i juledekorationen, der bør prioriteres i ligeså høj grad som den æstetiske juletræspyntning og fuldendte gaveindpakning. Men hvordan gør man stadste-stellet og juledugen til en del af et dekorativt julebord? Det er ofte de små detaljer, der skaber stemningen og effekten på bordet og giver det drys af magi, som indhyller julemiddagen. Vi har mødt Trine Kjær og Mette Brøndgaard Andersen fra A Table Story til en snak om borddækning og julefinesser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad er de vigtigste elementer på et veldækket bord?
For os handler det perfekte, veldækkede bord om at vælge kvalitet og om objekter med en historie. Om harmoni mellem glas og gaffel, men lige så meget om sammenhængen mellem rum, tid og sted. Det veldækkede bord skal gerne søge at fortælle værtens intentioner, historie eller sætte en særlig stemning, og disse ting opnås som oftest, hvis der er lagt tanke og kærlighed bag de valg, værten har taget.

Hvordan skaber man julestemning?
Julestemningen kan tilføjes bordet på rigtig mange måder, og det behøver ikke nødvendigvis altid være via de traditionelle elementer som gran, kogler og kanelstænger. Det handler lige så meget om, hvordan man sammensætter servicen på kryds og tværs og kobler det op med farven på dugen, valget af blomster, som sagtens kan have et strejf af jul.

Kan I fortælle om det julebord, I har dækket her?
Årets julebord fra A Table Story har en klar, grøn tråd gennem hele opdækningen – bordet er dækket på en skovbund af grønne blade og bregner og udfordrer dermed ideen om den traditionelle dug. Vi valgte et klassisk smukt porcelænsstel fra Lyngby Porcelæn, som følges af klare krystalglas og mat guldbestik.

Hvorfor synes I, man skal gøre noget ekstra ud af at dække sit bord?
Når vi samles om bordet, tænker man sjældent over, hvor længe vi rent faktisk sidder der. En god middag kan vare flere timer, og derfor er bordet en stor del af en vellykket aften. Her har du mulighed for at forkæle dine gæster på et andet niveau end via maden, og du har ligeledes mulighed for at udtrykke dig selv igennem stylingen af bord og kuvert.

Hvordan opstod ideen bag A Table Story?
Vi fik ideen til A Table Story, da vi selv skulle giftes. Vi var skuffede over udbuddet af service og begyndte derfor at samle det bedste service, vi kunne finde – og meget af det. Nu kan vi garantere et bord dækket med unikke objekter til storslåede fester eller mindre arrangementer. Kriteriet for de håndplukkede objekter er ikke, at de blender ind, men derimod at de skiller sig ud.

Har I et godt tip til, hvordan man med få midler kan løfte sin borddækning til nye højder?
Brug fantasien og kig udenfor på alle årstider – der vil med sikkerhed være noget at finde i naturen, som sammen med smukt service kan skabe en dejlig og fortryllende stemning.

Se detaljerne fra A Table Storys julebord i galleriet nedenfor - og hvis du savner mere juleinspiration, så får du hele 122 siders vintermagi og dekorationsinspiration i ELLE Decoration, der er på gaden nu!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her