Les Gens Heureux præsenterer inspirerende keramikoplevelse

Les Gens Heureux præsenterer inspirerende keramikoplevelse

Et fantastisk forårslys strømmer ud, idet døren til galleriet bliver åbnet. Man bliver mødt af hvidmalede vægge og detaljeret paneler, og finder i lokalerne på 4. sal en ro, som man kun oplever få steder i hjertet af København.

Galleri Les Gens Heureux, der har til huse i en lys lejlighed fra 1909, har siden 2012 dannet udstillingsrammer for mange skandinaviske, men også enkelte internationale, kunstnere. Galleriejer, Anneli Häkkeni, har et skarpt øje, når det kommer til at udvælge forskellige kunstnere og matche dem under samme tag, og galleriets nyeste udstilling ’Human Nature’ er ingen undtagelse.

Se også: På besøg hos... Fie Norsker

’Human Nature’ er en udstilling, der præsenterer keramiske værker skabt af de fire danske kunstnere, Fie Norsker, Mette Winckelmann, Cathrine Raben Davidsen og Ursula Nistrup. Det er et spændende miks af lerfigurer og skulpturer, der er at finde i galleriets nyste udstilling.

En af kunstnererne har udstillet tidligere hos galleri Les Gens Heureux, men derfor er ’Human Nature’ bestemt et besøg værd alligevel. Der er nemlig kommet et nyt og meget interessant udtryk ud af kombinationen af de fire kvinders værker.

Umiddelbart virker det, som et bredt spektre fra Cathrine Raben Davidsens enkle og drømmende udtryk, Ursula Nistrups organiske former og rå design, Fie Norskers legesyge tilgang til arbejdet med keramikken til Mette Winckelmanns grafiske og farverige udtryk. Men selvom de fire kvinders stilarter adskiller sig meget fra hinanden, har de fundet en fællesnævner i deres interesse for menneskeheden og den menneskelig krop, der skaber en rød tråd gennem udstillingen, og giver den et harmonisk helhedstryk, når man går gennem gallerilejligheden.

Se også: Pift din indretning op med fløjl og farverig kunst

De fire kvinder, der også skaber kunst i andre stilformer som f.eks. malerier og tegninger, har kun deres keramiske værker præsenteret i den nye udstilling. Keramik er et håndværk der, gennem de seneste år, i stigende grad har vundet indpas blandt nutidig kunst. Mange kunstnere prøver, udover deres vanlige håndværk, kræfter af med keramikken, og ’Human Nature’ har derfor fuld fokus på keramik.

Den spændende udstilling kan du opleve i de opløftende lokaler i Store Strandstræde indtil den 14. maj 2017.
 

Galleri Les Gens Heureux åbningstider i påsken:
Mandag d. 10. april kl. 15-17
Tirsdag d. 11. april kl. 16-18
Torsdag d. 13. april kl. 14-16
Fredag d. 14. april er der lukket.

For mere info, besøg http www.lesgensheureux.com

Les Gens Heureux præsenterer inspirerende keramikoplevelse

Relaterede artikler