Foto: Roomstore
Interiør

Helt tæt på designer Tom Dixon

af Stine Braunschweig 13/08/2015
ELLE Decoration mødte den britiske designer Tom Dixon til en snak om inspiration, visioner og dansk design på den skandinaviske designmesse, northmodern. Læs hele interviewet her.

Den skandinaviske designmesse northmodern bliver netop nu afholdt på Bella Centeret i København. I den forbindelse var ELLE Decoration forbi for at få en snak med den britiske designer, Tom Dixon, om visioner, inspiration og om det at komme fra et sted og aldrig helt give slip på sit ophav.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs hele interviewet med den internationalt anerkendte designer her.

Læs også: Sommershopping i lyse farver

Du har udvidet mange af dine eksisterende serier i 2015. Har du et favorit item eller design blandt de seneste tilføjelser?

"Jeg hader at have favoritter. Men der er noget ved Melt lampen; jeg følte den med det samme, da jeg så den første prototype. Det er den, jeg tror, vil blive husket fra den periode. Det er et blødere look, den er ikke så geometrisk eller symmetrisk, som meget af det andet."

Hvad inspirerer dig?

"For mig er det vigtigt ikke at komme til at agere ekspert, når det kommer til for eksempel lys og lamper eller interiør. Jeg forsøger at bevare en form for naivitet omkring det, jeg gør, og se på ting med friske øjne, hvilket er det, jeg synes, designere altid bør gøre."

Du er kendt for at arbejde i grove og maskuline materialer, der giver et råt udtryk. Kunne man forestille sig, at du begyndte at arbejde i for eksempel tekstil, måske designede en pude?

"Ja. Jeg får forskellige besættelser. Vi arbejder mere og mere med polstring og lignende. Der er en naturlig bevægelse i det, jeg laver – at bygge en hel verden, så jeg tror det bløde er uundgåeligt; måske kommer der noget meget snart. Der er al god grund til at bevæge sig mod det bløde, både når det kommer til akustik, det visuelle og komfort."

Når vi ser Tom Dixon designs i butikkerne, er det så dig, der står bag hvert enkelt design, eller er du i takt med dit brands udvidelse begyndt at arbejde med et designteam?

"Jeg kan ikke lave alt det her alene, naturligvis, men jeg har faktisk kun tre produktdesignere, der arbejder for mig i modsætning til inden for interiørdesign, hvor jeg måske har tolv designere. Blandt andet fordi interiørdesign er en mere serviceorienteret industri. Jeg er mere personligt involveret, når det kommer til produktdesign."

Hvor ser du Tom Dixon design om 10 år?

"Ti år? Det er meget lang tid. Da jeg startede, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle være designer, så alle mine planer har ændret og muteret sig igennem tiden. Selv inden for forretning er en femårsplan meget ambitiøst. Jeg synes, ti år er det komplet ukendte. Vi vil gerne være mere internationale og udvide vores brand globalt."

Er du så mere bevidst om det at bevare de britiske rødder og den britiske følelse i dit design?

"Jeg tror altid, jeg vil have en britisk mentalitet om, hvordan vi gør, og hvad der er interessant for os. Nu sidder vi her i København, og alle designerne her er meget internationale, men alligevel er de så danske. Jeg tror, det er det samme for mig; man kan aldrig helt løbe fra sit ophav."

Hvad synes du om dansk design? Er der tendenser eller designere, du finder inspirerende?

"Dansk design har stor indflydelse, og særligt designperioden i 50’erne i Danmark er noget, der for alle danskere synes svært at komme udenom. Her på det seneste har der været en eksplosion af talent, som kigger meget udad og emmer af effektivitet. Det er svært at udvælge en enkelt, men jeg synes, Hay er fantastisk; jeg kan godt lide deres personlige og genkendelige præg. Jeg er overrasket over, at der ikke er flere enkeltstående designere, men at det i stedet er brands, der kommer frem i øjeblikket."

Tror du, den enkeltstående designer mere hører fortiden til?

"Slet ikke, jeg tror den enkeltstående designer hører fremtiden til. Det er mit argument for at lave det, jeg gør. Det er interessant at se dansk design - og nok design i hele verden - have en mere demokratisk tilgang til design; have et bredt team af designere, der også fungerer som infrastruktur og distribution. Jeg har samlet det hele under en paraply - ét blik på verden - og det kan også være svært at gøre det på den måde, men jeg synes det går godt."

Læs også: Aiayu fejrer 10-års fødseldag med pop-up event hos Stilleben

Du kan følge ELLE Decorations besøg på northmodern på Instagram, @elledecorationdk, og se Tom Dixons designunivers her.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her