beige flag
Foto: HBO Max
Kærlighed

Er ’beige flags’ gode eller dårlige? Vi ser nærmere på TikToks helt store dating-trend

Af Rose Maria Boelsmand 7/07/2023
Vi ved, at utroskab er et rødt flag, men hvor passer de 'beige flag', som trender lige nu på TikTok, egentligt ind?

Alle, der har stiftet blot en lille smule bekendtskab med dating-verdenen ved, at der findes såkaldte ’røde flag’, eller advarselssignaler, i en potentiel partners opførsel, som indikerer, at man kun gør klogt i at tage benene på nakken, og komme væk fra vedkommende i en fart. Det være sig i form af en tendens til at være tidligere kærester utro, løgnagtighed, eller hvis vedkommende eksempelvis taler grimt til service-personale eller snyder sig gennem livet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Omvendt findes der også ’grønne flag’, altså karaktertræk som indikerer, at du har fundet en ægte perle.

Det kan for nogle være personen, der svarer hurtigt på dine beskeder, inkluderer dig i sine planer, prioriterer jeres forhold og en åben og ærlig dialog, har sit værdisæt i orden, husker hvordan du foretrækker din kaffe… og listen fortsætter.

Men hvad er så ’beige flag’, som lige nu dominerer feedet på TikTok og Instagram? Indikerer de egentligt noget godt eller skidt? Hvis du også er forvirret, ja, så er du ikke alene. For de beige flag er, modsat de klartsignalerede røde og grønne flag, af en mere udefinerbar karakter, som ikke helt er til at tyde.

'Beige flag' er en slags harmløs spidsfindighed ved en person. Måske insisterer personen på at sove med åbent vindue året rundt (også, når der er bidende frost udenfor), eller måske nægter de at spise noget med avocado, ganske ubegrundet. Med andre ord er det noget, der i den første dating-periode får dig til at stoppe op i tre sekunder og tænke ”hmm”, men som ikke får dig til at løbe skrigende bort. Noget, som du tager med som en del af pakken.

Og lige som vi sikkert alle sammen har noget i vores personlighed, nogle ville kategorisere som et ’rødt flag’ eller en ’deal breaker’, så har vi nok også alle sammen mere eller mindre udtalte 'beige flag'.

Nogle vil finde de 'beige flags' endeløst irriterende, mens andre vil synes, at de små personligheds-quirks er charmerede, og nogle vil ikke skænke dem en tanke.

Er du kuldskær kan det være næsten utåleligt at dele soveværelse med en, hvis 'beige flag' er åbne vinduer året rundt, mens det for andre blot vil være et velkomment pust af frisk luft. Derfor vil forskellige partnere også identificere forskellige 'beige flags' hos den anden part, og det er derfor at 'beige flag' kan være svære at kategorisere som gode eller dårlige.

Tag et velkendt eksempel fra 'Sex and the City': Mr. Big ville sige, at Carries 'beige flag' var, at hun spiste appelsiner i sengen, hvilket for ham var irriterende, fordi han havde dyre lagner.

Carries anden kæreste, Aiden, ville derimod sikkert ikke blinke to gange over en appelsin i sengen, men måske nærmere synes, at hendes skoforbrug var et 'beige flag', eftersom de mange skotøjsæsker ikke efterlod meget plads til hans ting, da de flyttede sammen.

Spørgsmålet er bare om vi i dag virkelig har brug for endnu en mærkat på potentielle partnere på et forvirrende og 'overfladisk' digitaliseret datingmarked, der i forvejen er godt fyldt op med høje krav om uddannelse, indkomst, udseende og grønne og røde flag?

Er 'beige flag' noget, vi også gør klogt i at føje til ligningen, eller burde vi i virkeligheden ikke blot lade folk være sig selv, og i stedet fokusere på, hvordan en potentiel partner egentligt får os til at føle, og som gør personen unik?

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her