Opskrift: Sildemad
Foto: PR
Sundhed

Opskrift: Sildemad fra Anne Larsens nye kogebog ”Æg”

af Pernille Hammershøj Madsen 7/10/2016
Madskribent og kogebogsforfatter Anne Larsen udgav i sidste uge sin nye bog ”Æg”, der giver dig 75 forskellige madopskrifter med æg som omdrejningspunkt. ELLEs Healt Editor Stephanie Bang har udvalgt fire opskrifter, som vi i de kommende uger vil dele med jer. Denne uge sætter vi spot på den gode gamle sildemad.

Anne Larsen er anerkendt for sine kogebøger og evner som madskribent. Sidste fredag d. 30. september udkom hendes bog ”Æg” der i alt sin geniale enkelthed, giver dig 75 forskellige opskrifter på, hvordan du kan inkorporere æg i din kost – på nye og sunde måder. ELLEs Health Editor Stephanie Bang fik lov til at smugkigge i bogen, før den blev udgivet, og hun har udvalgt fire opskrifter, som vi vil dele med jer de næste uger.

Læs også: Opskrift: "Eat, pray, love" fra Anne Larsens nye kogebog "Æg"

Æg har en høj koncentration af protein, som har en høj ernæringsmæssig kvalitet grundet de særlige aminosyrer, som det er opbygget af. Æggets protein indeholder alle de aminosyrer, vores krop har brug for – også de såkaldt essentielle aminosyrer. Desuden er æg både billige og nemme at få fat i – der er altså ingen undskyldning for at komme i gang med at prøve en opskrift, som har æg som omdrejningspunkt.

I denne uge er vi nået til Anne Larsens opskrift på den klassiske sildemad:

Sildemad:

med smilende æg

Sild er med sit indhold af D-vitamin og gode omega-3-fedtsyrer en sund spise, som egner sig godt til en rugbrødsmad med grønt og et smilende æg, og så tager det stort set ingen tid at lave. Køb gerne silden hos din lokale fiskehandler for at opnå den bedste smag og kvalitet.

Ingredienser til 1 person på 15 minutter:

- 1 æg

- 1 gammeldags modnet marineret sildefilet, her en krydret

- 1 lille håndfuld spæde salater og brøndkarse

- 5-7 rødløgsringe

- 1 skive rugbrød

Sådan gør du:

- Kog ægget smilende – 7 minutter.

- Dræn silden.

- Gør salat og brøndkarse i stand, skyl og slyng det rent og tørt. Anret salat og brøndkarse på brød, herefter sild, løg, æg og brøndkarse.

Anekdote fra Anne Larsen, forfatter til ’Æg’:

Jeg er en lille undulat, jeg har så ondt i min mave, for dem jeg bor hos, ja, dem jeg bor hos, de er så nærige. De gi’r mig sild hver eneste dag, men det vil jeg ikke ha’. For jeg vil hellere, ja, jeg vil hellere ha’ Coca-Cola og IS!”, er en sang, mit barnebarn Alba lærte i børnehaven. Og vi sang den ofte. Forskellen er så, at jeg elsker en sildemad, gerne næsten hver eneste dag, med et æg på et stykke godt rugbrød. Og jeg tvinger ikke Alba til at spise sildemadder.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her