Hilsen fra chefredaktøren
Foto: Sean McMenomy, PR
Mode

Hilsen fra chefredaktricen: Klassiske dyder

af Celina Bengtsson 28/01/2016
Han kunne have set det som en loppetjans. En sabbatperiode i et ellers ekstremt ambitiøst karriereforløb, der tæller job som advokat, borgmester og menneskerettighedsambassadør. Men det gjorde Frankrigs ambassadør i Danmark, François Zimeray, ikke. Det er ikke hans stil. Han kom i stedet til Danmark med en mission om at gøre en forskel for sit land.

Tekst: Cecilie Ingdal Christiansen

Han kunne have set det som en loppetjans. En sabbatperiode i et ellers ekstremt ambitiøst karriereforløb, der tæller job som advokat, borgmester og menneskerettighedsambassadør. Men det gjorde Frankrigs ambassadør i Danmark, François Zimeray, ikke. Det er ikke hans stil. Han kom i stedet til Danmark med en mission om at gøre en forskel for sit land. At ryste det lidt falmede, til tider arrogante og konservative image af Frankrig og sætte et mere moderne, klart og stærkt fransk aftryk. Og han har i den grad skabt positiv fokus på sit land ved bl.a. at stå i spidsen for ἀere af de mest toneangivende kulturevents i Danmark de senere år.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Som da han overtalte Catherine deneuve til en ’Smuttur’ til København for at overvære Betty Nansens opsætning af Pigen med paraplyerne, eller da han inviterede mode datteren Nathalie Rykiel på visit inkl. en charmerende interviewsession på Den Sorte Diamant. Han har lagt hus til såvel Distortion som Peugeots French Night Out, og senest har han givet den franske ambassades menneskerettighedspris (som han selv har indstiftet) til Maternity Foundation. Han har derfor nærmest fra dag et markeret sig for de heldige danskere, der har mødt ham i kultur- og erhverssammenhænge.

Den 14. februar sidste år var han selv til stede i Krudttønden, og den franske ambassadør blev vores alle sammens, da han under stor bevågenhed hædrede de danske ofre ved terrorangrebene. Verden blev (igen) mindre. Europa blev sårbar – og utrygheden fik ny næring. Men François Zimeray besluttede sig for at bruge sin viden og erfaring til at favne og formidle det ubærlige, frygtindgydende og dybt ulykkelige. Senest igen efter den voldsomme terrorhandling i Paris den 13. november viste Kgs. Nytorv, pladsen foran den franske ambassade, sig som et nyt naturligt samlingspunkt for danskerne. Mød ambassadøren og hans egen pariserinde (og karrierekvinde, naturligvis) til en stærk og ærlig snak om tiden efter Krudttønden på side 94.

Glæd dig også til at møde 90-års-fødselaren Didder Rønlund i ELLE-redaktør Malou Wedel Bruuns ærlige, varme og gribende interview. Danmarks første modejournalist er i den grad indbegrebet af omdrejningspunktet for denne udgave af ELLE – det cool, classic og classy! Didder er beviset på, at god stil (og forfængelighed) ej forgår, at nysgerrighed ikke har nogen pensionsalder, og at ordentlighed, fokus og dedikation er uvurderlige dyder. Hele livet.

Elle fik i anledningen af hendes runde dag helt eksklusivt lov til at skyde nye portrætter af hende i Østerbro-hjemmet, mod at det blev gjort af vores faste portrætfotograf, Asger Mortensen. Der var selvfølgelig intet, han hellere ville, og billederne indfanger præcis Didder – selvfølgelig iført signaturfarverne sort og hvid (tjek i øvrigt trendsektionen på side 49) og Georg Jensen-brochen, som hun har båret HVER dag, siden hun fik den som ung af sit livs kærlighed, ægtemanden og Pan Am-direktøren Chris Pedersen. For også den dyd, kærligheden, har Didder for længst bevist i den grad er eviggyldig.

Rigtig god læselyst,

I galleriet kan du lade dig inspirere af chefredaktricens forårsfavoritter!

Psst... kunne du tænke dig at smugkigge lidt i ELLEs marts-nummer? HER får du et lille sneak peak på magasinet, hvor du kan se noget af det, du kan glæde dig til.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her