Hotel Fjordgaarden
Foto: Privat
Oplev

Jeg fejrede solonytår på et kurhotel: Derfor skal du gøre det samme

af Christoffer Mygind Juul 2/01/2024
Kan man nyde et nytår og et spaophold alene? Det satte ELLEs journalist Christoffer Mygind Juul sig for at undersøge, da han tjekkede ind på et kurhotel for at gå nytåret i møde i eget selskab i ro og mag – næsten.

“Det gode singleliv findes ikke.”

Sådan sagde en, jeg mødte for nylig til mig, og jeg var mildest talt overrasket over, at nogle stadig tror, at det at være single, er en sørgelig tilstand.

Gennem hele året har jeg nemlig forsøgt at forsøde mit singleliv med et mindset om, at jeg dater mig selv - at tage mig selv ud at spise, få kulturoplevelser i mit eget selskab og lave lækker mad bare til mig. Jeg ville allerhelst gøre det i selskab med en, jeg holder af, men indtil vedkommende dukker op, har jeg været fast besluttet på, at det at være solo, ikke skal sætte en stopper for gode oplevelser i mit eget selskab.

Derfor var det oplagt for mig at slutte året af med den ultimative soloudfordring: et nytår alene i zen på et hotel og kurbad godt 270 kilometer fra mine trygge rammer i København.

Jeg har altid gerne ville prøve at gå ind i det nye år uden tømmermænd og med et friskt sind og samtidig se, om jeg ville være lige så glad for mit eget selskab på årets største festaften som årets øvrige dage – uden at lide af FOMO.

Så den 31. december tog jeg rejsen med tog i cirka fem timer til det vestjyske i Ringkøbing, hvor jeg skulle tjekke ind på Hotel Fjordgaarden. Et prisvindende hotel og kurbad ved fjordens skønne natur, der skulle danne rammen om et nytår i velværens– og solooplevelsens navn.

Foto: Privat
Hotel Fjordgaardens kurbad

Jeg ankom om eftermiddagen nytårsaftensdag med maven fyldt af høje forventninger - og de blev i den grad indfriet, da jeg trådte ind i kurbadet få minutter efter ankomst.

Selv om jeg lige skulle trække vejret en ekstra gang, inden jeg smed badekåben i spaområdet for at glemme, at jeg var der uden en wingman og skulle vandre rundt med intet andet end par speedos på, fandt jeg mig overraskende hurtigt til rette ved at benytte alle de mange faciliteter i spaen.

Jeg havde måske troet, at sådan en oplevelse ville være nemmere at nyde i en andens selskab, men jeg lod mig hurtigt overgive til roen uden at tænke over, at jeg manglede en at dele oplevelsen med eller tankerne om, hvad jeg mon gik glip af derhjemme. Samtidig var der så mange faciliteter, at det var forholdsvis nemt at lave et sceneskifte i spaen, når kedsomheden begyndte at indfinde sig.

Foto: Privat
Pejsestuen på Hotel Fjordgaarden

Efter 3 timers fornøjelser i spaen var jeg så godt som opløst og ren som aldrig før. En helt perfekt start på et nyt år - hvis man lige ser bort fra de par, der brugte spaens dyser til andet end rygmassage.

Da klokken blev 17.50 lød startskuddet til selve nytårsfejringen i hotellets store sal.

Her blev alle de 145 gæster på hotellet placeret ved store borde sammen. Mens jeg var blevet informeret på forhånd og derfor var indstillet på planen om at sidde sammen med andre gæster, var det ikke alle, der var lige vilde med ideen om at sidde sammen med nogle, de ikke kendte – er man afsted med en ven eller kæreste for at fejre nytår to og to i ro og mag, var det måske ikke drømmescenariet at sidde sammen med otte fremmede mennesker. De fleste endte dog med at finde sig godt tilpas, fordi stemningen hurtigt begyndte at summe i det store lokale.

Selvom jeg som udgangspunkt havde foretrukket at sidde for mig selv - for den totale solooplevelses skyld - var jeg faktisk glad for at have et sikkerhedsnet i form af mit bord. Vi var mange forskellige mennesker, som nok ellers ikke havde krydset hinandens veje, og jeg har lært hjemmefra, at det altid er godt at få udvidet sin horisont.

“Der var dog to gange, hvor jeg fik en lille klump i halsen“

På trods af momenter med stilhed hyggede jeg mig - og jeg fik ikke lejlighed til at tænke over, hvad jeg mon ellers gik glip af. Det hjalp nok også, at jeg var så langt hjemmefra, at jeg ikke havde andre valgmuligheder end at acceptere, at det var her, jeg var. Samtidig er jeg af natur nysgerrig og har ikke synderligt svært ved at snakke med fremmede i diverse selskaber, hvilket selvfølgelig også hjalp en hel del på situationen.

Der var dog to gange, hvor jeg fik en lille klump i halsen.

Første gang var under Dronningens legendariske nytårstale, hvor hun annoncerede sin abdikation. Det var et stort, historisk øjeblik, som jeg gerne ville have delt med dem, jeg holder af, uden at skulle nedtone mine til tider dramatiske reaktionsmønstre.

Processed with VSCO with a6 preset
Aftenens middag stod blandt andet på oksemørbrad

Den anden gang, hvor jeg fik en klump i halsen, var da jeg under desserten kom i tanke om, at man jo plejer at kysse og kramme ved midnat. Et nytårselement, som jeg ikke lige havde tænkt over, at jeg ville misse. En tanke, der ikke var så rar, hvorfor jeg hurtigt forsøgte at skyde tanken væk med en stor slurk dessertvin. Men da klokken ramte 00.00 havde jeg i rygeområdet heldigvis mødt et venindepar, som jeg faldt godt i hak med og de gav et nytårskram til lyden af rådhusklokkerne.

Allerede inden midnat åbnede dansegulvet, og det blev hurtigt fyldt. Personligt var jeg ikke indstillet på fest natten langt, fordi jeg synes fest og dans ligger meget langt fra hele essensen af et spaophold, hvor det primære fokus er ro og fordybelse.

Jeg fandt derfor hurtigt vej til mit værelse efter nytåret var skålet ind, og fyrværkeriet var affyret på hotellets plæne, så jeg kunne falde helt til ro og stå frisk op til endnu mere spa og sauna den 1. januar 2024.

Foto: Privat
Processed with VSCO with a6 preset
Der var heldigvis ro på værelset med badekar i det åbne rum

Alt i alt blev mit nytår og spaophold i eget selskab tæt på det, jeg gik og drømte om. Det imponerende spaområde kunne jeg bruge timer i og aktiviteten fungerer overraskende godt som en soloting.

Samtidig er konceptet om at fejre det nye år med et spaophold noget, som jeg uden tvivl vil genbesøge – særligt med mig selv som eneste kompagnon, fordi det er en lækker måde at fordybe sig i nuet, reflektere over det forgangne år og gøre noget ekstra godt for sig selv.

ELLE var inviteret af Hotel Fjordgaarden .

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her