Mode

Hilsen fra chefredaktricen: Mit job, min passion!

af Laura Lawaetz 2/09/2014
ELLEs chefredaktrice Cecilie Christiansen byder velkommen til vores oktober-magasin, der er på gaden nu!

ELLEs chefredaktrice Cecilie Christiansen byder velkommen til vores oktober-magasin, der er på gaden nu - køb det på din iPad her

Tekst: Cecilie Christiansen. Foto: Isak Hoffmeyer

I denne udgave af ELLE har vi valgt at sætte fokus på karrierekvinden. Vores omdrejningspunkt er ikke, hvordan du vælger den rette karriere for dig eller de (hverdags-)dilemmaer, som valget af en ambitiøs karriere kan sætte dig i som kvinde. Ikke for at underkende dem (tro mig, vi her på redaktionen er lige så pressede på tid som alle andre), men fordi kabalen med job og hjem p.t. synes at være et grundvilkår. Vores samfund er ganske enkelt baseret på, at vi alle arbejder. Hvad der udmærker os her i vesten, ja måske endda især i ligestillingsforegangslandene i norden, er, at vi har mulighed for at uddanne os og stile efter vores drømmejob. Derfor er dit oktobernummer fyldt med en række håndplukkede kvinder med det til fælles, at de har en passion for deres arbejde, der overskrider det forventelige.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For nogle af kvinderne er det med livet som indsats, at de hver morgen står op for at udleve deres karrieredrøm - som filminstruktør Mania Akbari fra Iran, der skaber film om forholdet mellem mænd og kvinder i hjemlandet (og som i øvrigt i dag lever i eksil i London) eller - uden sammenligning i øvrigt - den danske racerkører Michelle Gatting, der ånder for det adrenalinkick, hun får, når speederen trykkes i bund. For (de fleste) andre er udgangspunktet for at udleve karrieren heldigvis præget af noget roligere omstændigheder, som designeren Rebekka Bay, der efter mange år hos Cos i London vendte næsen hjem med troen på, at karrieren skulle udleves hos Bruuns Bazaar - altså lige indtil en headhunter fra den amerikanske livsstilskoncern Gap ringede …

En af de ting, jeg oftest bliver spurgt om af jer læsere, handler også om job. Om min og mine medarbejderes karrierevej, og om hvordan vi har opnået ansættelse på ELLE. Og også her er passion svaret. Hver og en i mit team er særligt udvalgt, fordi de ikke alene har de kompetencer, der skal til for at bestride det job, de har, men også og især fordi de har en stærk passion for mode, skønhed, livsstil og æstetik OG for at skabe et fælles produkt med det bedst mulige resultat. Som redaktionschef Malou, der ud over at have fået ELLE ind med modermælken - hendes mor har slugt vores franske søsterversion og ophav ugentligt siden 1967 - er cand.mag. i dansk, og derfor om nogen formår at skære til, lege med og forfine sproget og tonen i ELLE, skønhedsredaktør Anne P., som har haft en karriere som makeupartist og topmodel og derfor ved, hvad man kan skabe med makeup og forvente af en fotoskydning, eller ELLEs designskoleuddannede art director Lois, der tænker visuelt i ALT, hvad hun gør og kan få selv sager med ekstremt sparsomt billedmateriale til at fremstå levende, indbydende og ELLE-ish - og sådan kunne jeg blive ved. Fortælle om hver og en i både det faste team og i vores stærke korps af særligt udvalgte freelancere.

Og det er netop den fælles passion for at skabe det ypperste inden for hvert vores felt, jeg håber brænder igennem til jer læsere i ELLE. Hver måned.

Rigtig god læselyst,

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her