Modeugen

Cash & Rocket: Dét er pengene gået til!

af Emilie Bech Zerlang 18/11/2014
I juni kørte 70 kvinder gennem Europa for at indsamle penge til Cash & Rockets velgørenhedsarbejde i Afrika - mød grundlæggeren, Julie Brangstrup, og hør om turen til Afrika her...

Tilbage i juni kunne vi her på ELLE.dk løfte sløret for nyheden om, at ELLE var blevet udvalgt til at repræsentere Danmark i det internationale velgørenheds-rally Cash & Rocket 2014.

Se også: Keira Knightley taler ud om sine ikke-photoshoppede billeder

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sammen med stylist og blogger, Pernille Teisbæk, drog ELLEs digitalredaktør og blogger, Laura Lawaetz, mod Venedig for at deltage i Cash & Rocket 2014 turen, der skulle gå fra Venedig til Geneve til Paris og for til sidst at slutte af med et stort charity ball i London.

Den 5. juni 2014 krydsede 70 kvinder i 35 biler så Europa og gennem deres netværk indsamlede de penge til The Marwyn Trust, der støtter udsatte børn og kvinder i Afrika (Læs alt om Cash & Rocket 2014 turen her).

Med sin co-pilot Kate Ryan blev det Topshop-arvingen Chloé Green, der indsamlede flest penge på turen og dermed vandt Cash & Rocket 2014. I alt blev der indsamlet £776,000 til de tre charities; et beløb der allerede har gjort en stor forskel for i Sierra Leone, Ghana og Sydafrika.

Læs også: Derfor er Julia Roitfeld stilikon

Sammen med et hold af sidste års deltagere, drog vinderen Chloé Green sammen med Cash & Rockets grundlægger, Julie Brangstrup, så til Afrika, for at se, hvad pengene egentlig er gået til.

En tur de netop er hjemvendt fra og ELLE har derfor fanget Julie til en snak om hendes oplevelser fra turen. Læs med her og se billeder i galleriet sidst i artiklen...

Kan du fortælle om din tur, og hvorfor I var afsted?

"En gang om året rejser vi ned til de 3 charities i Afrika, som vi samarbejder med. Vi støtter Shine on Sierra Leone, OAfrica i Ghana og Sumbandila i Sydafrika. Det er af afgørende betydning for os, at have et nært og personligt samarbejde med vores charities.Vores tætte arbejde på tværs af vores charities gør, at vi kan støtte os til hinanden og lære fra hinanden - noget, der gør os i stand til at videreudvikle de forskellige programmer og projekter."

Hvorfor er det lige netop disse 3 charities, som i støtter?

"Da jeg for 4 år siden rejste rundt i Afrika og mødtes med forskellige charities for at udvælge dem, som delte den filosofi Cash & Rocket bygger på, stod Shine on Sierra Leone, OAfrica og Sumbandila klart ud. De er oprettet af powerfulde kvinder, som nu har dedikeret deres liv til disse charities. De er vanvittigt inspirerende, og de er fuldstændig helhjertet engagerede i det arbejde, som de laver."

Hvad er pengene fra C&R Tour 2014 præcist gået til?

"Pengene vi samler ind, går ubeskåret til vores 3 charities. De indsamlede penge har blandt andet gjort det muligt, at bygge et gymnasium i Shine on Sierra Leone i år. For OAfrica har det muliggjort nedlukningen af ulovlige børnehjem og rehabilitering af børnene i udvidede familier. I Sumbandila har vi fokuseret på underpriviligerede børn med ekstraordinært potentiale."

Hvad har været den vildeste oplevelse ifm Cash & Rocket?
"Det er svært at udvælge en specifik oplevelse, da hele turen i sig selv var så speciel. Men at møde de 7 børn, som havde fået Sumbandila legatet 2015, og dermed kunne få deres uddannelse, var helt unik og noget jeg aldrig vil glemme. Jeg føler mig meget privilegeret over, at være med til, at gøre det muligt."

En historie du tog med dig hjem fra din tur i år?
"Igen må jeg fremhæve den oplevelse det var, at møde de 7 børn, der var blevet udvalgt til vores legat. En af pigerne, Gladys, holdt en tale for os alle sammen, hvori hun forklarede hvor meget det betød for hende. Gladys inviterede os efterfølgende hjem for at besøge hendes mor - og dét at se hvor stolt og rørt hendes mor var, og høre at hun hver aften havde bedt til, at Gladys ville få bedre muligheder i livet end hun selv havde haft, var hjerteskærende. At forstå at vores legat har en så altafgørende betydning for ikke blot Gladys, men for hele familien var noget helt unikt. Mange af de børn, som er involverede i vores charities har ikke nogen støtte at hente i hjemmet - de er alene i verden og skal stå på egne ben fra en meget ung alder. Det er også derfor, at det er så vigtigt, at jeg og Cash & Rocket-kvinderne besøger børnene. Mange af Cash & Rocket kvinderne har givet deres personlige mail og telefonnumre til børnene og fortalt dem, at de altid kan skrive eller ringe."

Hvad er målet med Cash & Rocket 2015?
"Målet med vores 2015 tur er at rejse endnu flere penge til vores charities og at udvide vores netværk og opmærksomheden omkring vores organisation."

Se billeder fra turen til de tre charities i Afrika i galleriet nedenfor og følg med på Instagram @cash_and_rocket

Psst... Hvis du sidder ved computeren, bruger du pilene i galleriet, og sidder du ved mobilen, 'swiper' du bare!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her