Opskrift Vegetarisk tikka masala med røde linser

vegetarisk-tikka-masala-elle-dk.jpg
Foto: Stephanie Bang

Forkæl dig selv eller dine gæster med en tikka masala med røde linser - der virkelig er en skøn hverdagsret. 

Fordelen ved denne er endda, at den er vegetarisk, så du kan spise løs med god samvittighed. 

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1,5 tsk. chiliflager
  • Smør til stegning
  • 4 tsk. garam masala
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 60 gram tomatpure
  • 1 dåse fed kokosmælk
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker eller agavesirup
  • 4 dl vand
  • 1,5 spsk. urtebouillon
  • 360 gram røde linser

 

Læs også: Hjemmelavet rødbedehummus.

 

Tilbehør:

  • Kogt quinoa
  • Fintrevet blomkål
  • Snittet rødkål
  • Agurk
  • Creme fraiche 18%
  • Evt. lidt tørre chiliflager
  • Du kan også spise din tikka masala med kogte ris.

 

Fremgangsmåde:

  • Riv løg og hvidløg fint. Gerne på et rivejern, så det bliver vådt og sammenhængende.
  • Rør det sammen med chiliflager.
  • Varm smør op i gryde. Der må gerne være rigeligt.
  • Svits løg og chiliblandingen i gryden i et par minutter, uden det tager farve.
  • Kom så garam masala og gurkemeje i gryden og svits yderligere i et par minutter.
  • Tilsæt tomatpure i og steg det godt sammen.
  • Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater, urtebouillon, salt, sukker/agavesirup og vand. Rør det godt sammen og lad det simre under låg i små 5 minutter.
  • Skyl linserne i koldt vand. Kom det i gryden og rør godt rundt. Lad linserne småkoge i tomatsovsen i 16-18 minutter under låg. Rør gerne i gryden efter hvert 5 minut, da linserne kan brænde fast i bunden. Smag til med friskkværnet peber.
  • Spis tikka masala med quinoa blandet med blomkål og top med lidt creme fraiche og agurketern.

Relaterede artikler