Opskrift Hjemmelavet rødbedehummus

Rødbedehummus
Foto: Stephanie Bang

Jeg er ikke bare hummus-fan, jeg er decideret hummus-afhængig!

Du vil derfor næsten altid kunne finde en form for hummus i mit køleskab, enten den helt traditionelle med kikærter, godt med hvidløg og tahin eller små bøtter med rester af farverige dips lavet på mine yndlings-grøntsager og bælgfrugter.

Jeg spiser min rødbedehummus på crispy knækbrød, på en avokadomad, som dip til grøntsagsstave, i salater eller bare på en ske uden noget som helst.

Og så pynter den jo også på et hvilket som helst middagsbord med sin uimodståelige flotte farve.

Opskriften giver en stor portion til køleskabet.

 

Ingredienser:

  • 4 mellemstore rødbeder
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor spsk. tahin
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 0,5 dl. vand
  • 0,5 dl. god olivenolie
  • Salt og peber

 

​​Topping:

  • Friske granatæblekerner
  • Grofthakkede pistacienødder
  • Ristede boghvedekerner

 

Læs også: Hjemmelavede bounty-barer

 

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Skræl og vask rødbederne. Skær dem i mindre stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Vend rødbederne med lidt olivenolie, frisk timian, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter til de er helt møre.
  • Når de er kølet af blendes rødbederne med de øvrige ingredienser til en cremet, smuk lyserød hummus.
  • Prøv dig frem med konsistensen og brug evt. mere olivenolie og vand, hvis du synes den er for tør.
  • Smag til med salt og peber undervejs.
  • Opbevar din hummus på køl, hvor den kan holde sig i op til 5 dage.

 

Relaterede artikler