Opskrift Selleribøf med mos og græsk inspireret couscoussalat

selleri-med-couscoussalat-elle-dk.jpg
Foto: Stephanie Bang

Foråret er endelig over os, og solens stråler giver mig lyst til lette retter med flotte farver. 

Du kan endda (næsten) snyde dig selv til at tro, at du er taget på ferie i det græske øhav, når du nyder denne her græsk inspirerede couscoussalat. 

Opskriften er til to personer.

Ingredienser:

  • 1 knoldselleri
  • 1 tsk. oregano
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 100 gram couscous
  • 2,5 dl kogende vand
  • 1/2 agurk
  • 75 gram små tomater
  • 1/2 rødløg
  • 1 potte basilikum
  • 100 gram kalamataoliven
  • 50 gram god fetaost

 

Læs også: Spinatpandekager med couscous og rødbedetzatziki.

 

Fremgangsmåde:

 

Selleribøf:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær den nederste del af knoldsellerien af og kasser den.
  • Skær skrællen af knoldselleri med en skarp kniv ved at skære helt tæt på kanten.
  • Skær to 'bøffer' af knoldselleri. Start med at skære fra bunden på lodret. Skiverne skal ca. være én centimeter i tykkelsen. Resten af knoldselleriet skal bruges til mos.
  • Vend 'bøfferne' i olie og krydr godt med middelhavsmix, salt og peber.
  • Bag 'selleribøfferne' i ovnen i 20 - 25 minutter til de bliver møre og lidt gyldne på toppen.
  • Rist mandlerne på en tør pande til de bliver gyldne. Stil dem til side.

 

Sellerimos:

  • Skær det resterende knoldselleri i grove mundrette stykker og kog dem i ca. 12 minutter, til de bliver møre.
  • Blend kogte stykker knoldselleri med presset hvidløg, frisk citronsaft, olie, salt og peber til du får en ensartet cremet mos. Brug en stavblender.
  • Smag mosen til med mere citronsaft, salt og peber.

 

Couscoussalat:

  • Kom couscous i en gryde og hæld kogende vand over.
  • Lad det stå og trække i 10 minutter under låg, til couscousen har suget alt vandet til sig. Hvis der er overskydende vand, skal det sies fra.
  • Lad den køle af. Vend gerne lidt olivenolie i, så den ikke klistrer.
  • Skyl agurk og skær den i små tern.
  • Skyl tomaterne og skær dem i kvarte.
  • Snit rødløg fint.
  • Fjern eventuelle sten i kalamataoliven og halver dem.
  • Rør afkølet couscous, agurk, tomater, fintsnittet rødløg og halve oliven sammen i skål.
  • Riv citronskal og rør i salaten. Evt. også lidt frisk citronsaft.
  • Hak den friske basilikum groft og kom det i salaten.
  • Kom fetaost i og rør rundt.
  • Smag gerne til med salt og peber.
  • Anret først sellerimos på tallerkenen, læg selleribøf ovenpå. Hak de ristede mandler og drys udover.
  • Spis med græskinspireret couscoussalat til og gerne lidt brød.

 

 

Relaterede artikler