Opskrift Citrussalat med granatæble og granola

Foto: Stephanie Bang

Jeg er stor fan af citrussalater! De pynter på ethvert brunchbord og er tilmed nemme at lave.

Den her version bliver serveret med en sprød granola med boghvede, mandler og masser af kerner. Lav gerne din granola en dag eller to i forvejen, det bliver den kun bedre af.

Granola

  • 75 g smør
  • 75 g flydende honning
  • 3 spsk. vand
  • 125 g havregryn
  • 125 g hel boghvede
  • 100 g hakkede mandler
  • 50 g hørfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g groft kokosmel
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. havsalt
  • 2 spsk. kakaonibs

 

Citrussalat

  • 2 røde grapefrugter
  • 2 appelsiner
  • ½ granatæble, kun kernerne
  • 4-6 spsk. granola
  • lidt friske krydderurter, til pynt

 

Læs også: Linsesalat med kål, granatæble, hampefrø og tahindressing.

 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smelt smør sammen med flydende honning og vand i en lille gryde. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål undtagen kakaonibs. Når smør og honning er smeltet sammen, hældes blandingen over i skålen, og det hele vendes godt rundt.
  • Placer granolablandingen på en bageplade med bagepapir, og spred det godt ud.
  • Kom bagepladen i ovnen i 20-22 minutter ved 200 grader varmluft. Vend granolaoen hvert 5. minut i begyndelsen og hvert 2.-3. minut i de sidste 6 minutter. Så undgår du, at den brænder på, men i stedet bliver sprød og gylden. Når granolaen har kølet lidt af, tilsætter du kakaonibs og rører rundt. Lad granolaen køle helt af, før du kommer den på glas. Den kan holde sig i op til 14 dage i en lufttæt beholder.
  • Skær skrællen af grapefrugter og appelsiner med en skarp kniv, inkl. hele den hvide hinde. Skær citrusfrugterne ud i tynde skiver. Anret grapefrugt, appelsin og granatæblekerner på et fad, og drys med granola, og pynt til sidst med lidt friske krydderurter.
  • Tip: Byt halvdelen af de grofthakkede mandler ud med afskallede hasselnødder for en større nøddesmag.

Relaterede artikler