Opskrift Linsesalat med kål, granatæble, hampefrø og tahindressing

Foto: Stephanie Bang

Skøn og knasende grøn salat med linser og cremet tahindressing.

Spis den alene til frokost eller sammen med fisk eller kød. 

Ingredienser: 

1 dåse linser, drænet for vand

3 gulerødder, skrællet og revet

7 cm rødkål, fint revet

2 håndfulde grønkål, grofthakket

2 håndfulde bredbladet persille

1/2 granatæble, kun kernerne

3 spsk. hampefrø

 

Tahindressing:

  • 2 spsk. hvid tahin
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. tamari (glutenfri soya)

 

Læs også: Lun ratatouillesalat med peberfrugt og oliven.

 

Fremgangsmåde:

  • Skyl og klargør alle grøntsagerne. Jeg river gulerødderne på et rivejern og rødkølen på et mandolinjern, så det bliver helt tyndt skåret.
  • Bland alle ingredienser til salaten sammen i en skål, men gem lidt hampefrø til at drysse over til sidst.
  • Rør hvid tahin, æblecidereddike, vand og tamari sammen. Dressingen må gerne være lidt tyk i konsistensen, men bliver den for tyk, kan du tilsætte mere vand.
  • (Du kan også bruge mørk tahin, men så vil dressingen få en mørkere farve).

Relaterede artikler