Foto: Privat
Hårmakeover

Kan slidt, langt hår blive sundt og naturligt? ELLE tester et hårmakeover hos Gun-Britt

af Nikita Hoffmann Andersen 30/07/2020
Drømmer du om, at der skal ske noget helt nyt med dit hår - men tør du ikke tage springet? Frygt ej! ELLE har testet hårmakeovers - og den enstemmige dom over forandringerne er: Prøv det! Læs om hvordan ultra-slidte, blonde spidser blev transformet til et sundt honningfarvet wauw-garn hos Gun-Britt her.

De fleste piger har, uanset om de vil indrømme det eller ej, nok set de fleste teenagefilm, der byder på et klassisk 'movie makeover', og drømt om at det en dag skete for dem. Og uanset om man er generation Clueless, She's All That, Agent Catwalk eller Prinsesse eller Ej, så er der ikke tvivl om, at makeoverkonceptet er en klar vinder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

via GIPHY

Men hvordan adpaterer man en fortryllende Hollywood-foranding til ganske almindelig dansk hverdag - og fint skandinavisk hår?

Man allierer sig naturligvis med byens allerbedste frisører (og finder tre forsøgskaniner, hvis øverste lokker godt kunne trænge til en kærlig omgang).

Således fik ELLE-redaktionen parret tre af Københavns bedste frisører; Gun-Britt, Saco Hair og Nolia, som to de tre ELLEinger under kærlig behandling.

Læs om modeassistent Claras page-makeover hos Nolia her og jounalist Pernilles eventyr med pink hår her.

Her kan du læse om ELLEs journalist, Rose Marias, makeoveroplevelse hos Gun-Britt, hvor en slidt platinblond udgroning blev erstattet af sunde, honningfarvede lokker.

Hvor blev du klippet?
Jeg blev klippet i Gun-Britts store Salon i Ny Østergade i det centrale København. Det var Gun-Britt selv, der klippede mig (hvilket er en pretty big thing i frisør-kredse) og inden da var jeg blevet farvet af Simone, der er smadderdygtig!

Hvilken frisure havde du før?
Mit hår var meget langt, men meget slidt og det er synd at sige, at der var noget frisure at spore overhovedet. Desuden har jeg været farvet meget blond i omkring 10 år, og min naturlige kommuneblonde udgroning var efterhånden nået ned til omkring ørerne og lignede en hjelm.

Foto: Kavian Borhani
Rose før og efter Gun-Britt magien.

Hvilken forandring savnede du?
Jeg savnede at mit hår så sundt, velplejet og naturligt ud – og så var jeg efterhånden nysgerrig efter at se min egen hårfarve og finde ud af, hvad den kunne.

Hvad fik du lavet? – og var du nervøs inden?
Jeg er lidt som Samson med håret – for selvom jeg godt kunne se at det stod grælt til med mine lokker, så sidder der immervæk så meget identitet i garnet, at jeg var bange for ikke at ligne mig selv. Jeg var nervøs for om det blev for kor, for mørkt, for ’etage-klippet’ eller noget fjerde, men omvendt var jeg også klar til at lade frisøren, som jo alt andet lige var eksperten, guide mig.

Hvordan guidede din frisør dig?
Gun-Britt og Simone lyttede til hvad jeg gerne ville have – altså noget naturligt og ’sundt’ og foreslog at vi som minimum fik skilt os af med de spidser, der var ualmindelig slidte. Det var jeg med på. Farvemæssigt lod jeg Simone have fuldkommen frihed.

Beskriv oplevelsen hos frisøren (hvor ligger salonen, hvordan så der ud, hvordan var servicen, var der specielle produkter, fandt I på looket undervejs, etc.)
Det er virkelig en treat at komme ind til Gun-Britt. Det er en stor salon, og der er mange mennesker både på arbejde og som kunder i salonen – men på trods af det bliver man aldrig overset. Man bliver med det samme budt velkommen om får taget sit overtøj og vist til venteområdet, hvor man bliver budt på vand, kaffe (som er lige så avantgarde som på byens caféer) og rawbites. Her mødes man med sin frisør, og får en lille hårkonsultation – altså en snak om hvilke ønske man har, og hvad de foreslår, så de kan planlægge flowet. Jeg startede med at blive sendt nedenunder, hvor farvningen foregår. Jeg har ret meget hår, så det tager tid. Da farven var lagt og sat (det tager i omegnen af 1,5-2 timer) blev jeg ført ovenpå, hvor farven blev vasket ud, og jeg fik en grundig hårkur, der virkelig boostede mit ret trætte hår. Da den var renset ud og håret var tørret, kunne selve klipningen gå i gang, og Gun-Britt kom på banen med sine erfarne sakse. Hun klippede et godt stykke af – nok 15-20 cm – og klippede usynlige etager, der gjorde håret fyldigt og sundt at se på, og hun afsluttede med at style det i ægte Hollywoodstil med ultra-glam krøller. Jeg var i salonen i omkring 4 timer, men det var det hele værd!

Foto: Kavian Borhani
Rose fik farvet håret i sin naturlige grundfarve, lagt diskrete lyse og honningfarvede striber, fik en intensiv hårkur og blev klippet i 'usynlige' etager, der giver håret volumen.

Hvordan blev resultatet?
Det blev mega flot! Farven var stadig blond, men i en mørkere, varmere og mere honningagtig tone, som er meget mindre ’Barbie’ end den farve, jeg før har haft. Og det er altså klædeligt, når man ikke er 25 mere… Det blev kort – altså i forhold til det jeg er vant til, og stoppede lige over brystet, men det så smukt og sundt ud – lige som jeg havde drømt om.

Hvordan reagerede dine venner på dit nye hår?
Den bedste reaktion, særligt når man er blevet farvet, synes jeg faktisk er når folk ikke lægger mærke til det – eller i hvert fald ikke kan sætte fingeren på, hvor forandringen er sket, men kun kan konstatere, at der er sket en form for forbedring. Og det var præcis den reaktion jeg fik. Eller det vil sige, dem der kender mig godt og ser mig hver dag kunne sagtens se forskellen og alle var himmelråbende begejstrede for resultatet. Især længden.

Ville du få det lavet igen?
… kæmpe ja! Især farven, der nu – efter 3 måneder – stadig holder perfekt. Simone har virkelig ramt mit naturlige look, for man kan slet ikke spore nogen form for udgroning. Det er vitterligt en fornøjelse! Og jeg vil klart også få klippet de usynlige etager igen for at få håret til at se fyldigt ud!

Hvad ville du anbefale andre, der overvejer at ændre deres look?
Min forandring var jo ikke så radikal igen, men uanset hvad, så er det en stor beslutning ikke bare at få lavet det man plejer, når man er til frisøren. Så ja – og stol på at din frisør ved hvad hun gør. Ellers smut ind til Gun-Britt, for derinde kan de bestemt deres kram!

*ELLE var inviteret til at teste hårmakeover af Gun-Britt Salon

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her