Go green! Ny app gør det nemt at shoppe bæredygtigt

Foto: The Mega Agency

Bæredygtighed er meget oppe i tiden, og et stigende antal forbrugere tænker også det grønne princip ind i deres indkøbsvaner. De vil nemlig gerne tage ansvar og med deres forbrugsvalg gøre en forskel for miljøet. Det kan dog være enormt tidskrævende at sætte sig ind i, hvilke mærker man skal gå efter, men det har en ny app heldigvis sat sig for at gøre noget ved.

Den australske app ’Good on You’, som blev lanceret for blot to måneder siden, gør det nemmere for forbrugerne at undersøge et mærkes indsats overfor miljøet, arbejdsforhold og dyrevelfærd, hvilket ultimativt gør dem i stand til at træffe mere bæredygtige beslutninger. App’en er bygget sådan op, at den rangerer virksomhederne ud fra deres egne offentligt tilgængelige opgørelser samt via anerkendte certificeringsskemaer. På verdensplan er der allerede over 160.000 mennesker, som har downloadet app’en, hvilket vidner om, at bæredygtighed for alvor har vundet indpas i folks hverdag.

Læs også: Designers Remix tager et vigtigt skridt til fordel for bæredygtighed. 

Om app’en udtaler CEO og medstifter af ’Good on You’ til Fashion United: ”Vores vision er en verden, hvor forbrugernes indkøbsvaner driver brands til at være bæredygtige og fair i deres måde at drive forretning på. De fleste forbrugere ønsker også dette, men for rent faktisk at kunne gøre noget ved det, så har de brug for adgang til brugervenlig, etisk information”.

På nuværende tidspunkt rangerer app’en over 2.000 brands – som både tæller store internationale modehuse og skandinaviske mærker – men målet er dog at udvide til 10.000 brands indenfor den nærmeste fremtid.

Hvis du selv har lyst til at shoppe mere bæredygtigt, så kan app’en downloades gratis i App Store og Google Play.

Relaterede artikler