CPHFW Designers Remix tager et vigtigt skridt til fordel for bæredygtighed

Copenhagen Fashion Week løber i denne uge af stablen og cremen af dansk mode samles for at hylde designerne samt deres nye kollektioner.

SS19-kollektionen hos Designers Remix vil i år have en særlig agenda. For udover at præsentere brandets nyeste kollektion, vil stifterne bag mærket Charlotte og Niels Eskildsen også slå et slag for en endnu mere bæredygtig fremtid – særligt når det gælder moden.

Derfor vil mere end 50% af den SS19-kollektion, som mærket kommer til at præsentere til deres show under modeugen, være lavet af bæredygtigt materiale. Simpelthen fordi parret vil være medskabere af ”The New Normal” – altså miljøbevidst og bæredygtig mode.

Rejsen mod en mere bæredygtig fremtid startede for mange år siden, og med Designers Remix Preloved-initiativ i 2017, der blev skabt af brugt Designers Remix-tøj, som kunderne kunne indlevere, tog brandet endnu et skridt på deres rejse.

Og derfor vil Designers Remix også fremadrettet tilbyde endnu flere bæredygtige materialer til deres kunder, herunder kjoler i FSC-certificeret viskose og jakker lavet af genbrugsuld. 

Hos Designers Remix sigter de nemlig efter at blive ”bæredygtige mestre” i 2020. 

Og heldigvis er det danske brand ikke det første til at tage sit ansvar som modeskaber seriøst. Giganten H&M har længe været sit ansvar bevidst, hvor de opfordrer til, at man indleverer sit tøj, så det får nyt liv, ligesom de store modehuse arbejder mod en miljøvenlig fremtid. På Verdensmiljødagen den 5. juni 2018 annoncerede Gucci blandt andet en storslået 10-års plan for fremtiden som bæredygtigt og CSR-venligt modehus. 

På ELLE-redaktionen har vi som bekendt også et stort og vedvarende fokus på netop bæredygtighed, og derfor kan du i månedens ELLE læse en stor guide til, hvordan du kan shoppe bæredygtig i fremtiden. For der er heldigvis rigtig meget vi selv kan gøre -  du kan fx skære ned på highstreet-udsalget, sælge dit tøj videre, bytte med veninder, gå på loppemarked eller lave dit tøj om og give det et nyt look. Se hele guiden på side 90 i det nye ELLE.

Én ting er nemlig sikkert – moden skal gøres bedre, og ansvaret er vores alles!

Relaterede artikler