Hyldest til kvindekroppen Rodarte sætter en ny standard for mode og tilbyder kollektion i størrelse 4 x XL

Foto: Universal Standard

Der er flere aspekter, der gør sig gældende, hvis man som forbruger vil lege med i den absolutte topklasse indenfor international mode.

For det første skal man have råd til at købe de dyre designs, men derudover skal man også kunne passe klæderne, der ofte kommer i bestemte størrelser.

Særligt i USA er det ikke alle, der kan imødekomme mærkernes forventninger om at passe de gængse størrelser, der typisk spender mellem XS og XL.

Det problem så de to kvinder Polina Veksler og Alexandra Waldman og sammen startede de det amerikanske tøjmærke, Universal Standard, hvis koncept er at skabe tøj uden begrænsninger fra ’size 0’ og op.

Folk skal kunne shoppe efter deres smag og ikke kun efter deres størrelse”, siger kvinderne bag Universal Standard.

Læs også: Her er brandet bag de måneprintede styles, der flyder over på Instagram.

For nyligt indgik de to søstre bag det amerikanske luksusmodemærke Rodarte, Kate og Laura Mulleavy, så samarbejde med Universal Standard og capsule kollektionen Rodarte x Universal Standard blev skabt.

Kollektionen består af 10 styles, som alle kommer i størrelserne XXS til XXXXL. 

Rodarte x Universal Standard  Foto: Universal Standard

Rodarte x Universal Standard 

Priserne rangerer mellem 1.000 kroner og 1.600 kroner, men i den forbindelse er det også vigtigt for Universal Standard at påpege, at man investerer i et Rodarte-piece, der normalt kan løbe op i 75.000 kroner.  

Derfor er materialerne velvalgte, men designet er ligeledes skabt med mange forskellige styling-muligheder in mente. De foreslår fx, at du både styler dit Rodarte x Universal Standard-piece med cowboy-støvler og sneakers.

Rodarte er normalt kendt for sine romantiske designs, der også har fundet vej ind i Rodarte x Universal Standard-kollektionen, der er blevet til via et samarbejde mellem Universal Standrads  Polina og Alexandra og Laura og Kate fra Rodarte.

Rodarte x Universal Standard Foto: Universal Standard

Rodarte x Universal Standard

Normalt specialiserer vi os i mere minimalistiske designs, men det var præcis derfor, vi gerne ville samarbejde med Rodarte på grund af deres æstetik og kreative power. Vi kunne bidrage med vores viden om, hvordan man skaber tøj i alle størrelser, ligesom vi sikrede os, at hvert design havde en frihed og komfort til bevægelse. Designet skulle også udformes i silhuetter, der ville få en bred vifte af kvinder til at føle sig specielle”, fortæller Universal Standard designer Alexandra Waldman i et interview med amerikansk ELLE.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Du kan shoppe hele kollektionen hos Universal Standard lige HER

 

 

Relaterede artikler