Trend Moderedaktøren: Her er brandet, som high-street-mærkerne lader sig inspirere af for tiden

Foto: Alessandra Rich

High-street-butikkerne og Instagram er ved at flyde over i feminine kjoler, glitrende smykker og blazere, som larmer med farver, skarpe skuldre og similisten.

Men hvilken designer introducerede trenden?

Svaret er den London-baserede, men italienskfødte designer, Alessandra Rich.

I 2010 blev hun træt af sin rutinefyldte dagligdag som ejendomsmægler og stiftede brandet, Alessandra Rich, i håbet om at retænke måden, hvorpå vi bærer lange kjoler.

Og både medlemmerne af det britiske kongehus og it-girls over hele verden (såsom Kendall Jenner) elsker det! 

Men hvorfor har trenden taget os med storm, hvordan styler vi den, og hvor skal vi kigge hen efter en mere budget-venlig version?

ELLEs Fashion Director, Barbara Gullstein, fortæller…

Hvad er det Alessandra Rich kan, som gør at mange andre brands netop nu finder sin inspiration der?

Hun har skabt et univers, der gør det nemt for kvinder at føle sig stilfulde og feminin i. Desuden har hun ramt ned i en tid, hvor vi gerne må larme med print, store skuldre og festlige detaljer - men på den kontrollerede måde, og ikke den lidt mindre flatterende og skæve ’granny’-stil, der har floreret de seneste par sæsoner.

Alessandra Rich er noget mere damet og pyntet end de succesfulde danske brands som fx Ganni og Cecilie Bahnsen. Hvorfor drages vi pludseligt af et 80’er-inspireret look med stærke farver, similisten og skarpe skuldre?

Det behov har ligget og ladet vente på sig. Vi har være igennem ’normcore’-stilen bestående af hvid t-shirt og jeans, så røg vi over i den helt anden ende af skalaen, hvor det var ’more is more’-looket vi gik efter, og nu er der kommet balance i vores efterspørgsel. Vi vil gerne have lidt ekstra i vores look, men uden at ligne et fastelavnsris, og den balance er noget Alessandra Rich virkelig formår at skabe.

Kan vi mixe Alessandra Rich med vores minimalistiske skandinaviske garderober? Hvordan?

Det kan vi uden tvivl! Hendes silketoppe og blazere kombineret med et par denimbukser står smukt i kontrast til hinanden og giver os dermed et look, vi kan bære til hverdag, eller på natklub med et par høje hæle, uden at føle at vi er overdressed.

Læs også: Her er brandet bag de måneprintede styles, der flyder over på Instagram.

De store Alessandra Rich øreringe med hjerter, anker og søheste har fyldt en del i modebilledet. Hvordan styler vi dem?

Til dit hverdagslook: Varsomt! Jeg synes, at de er cool til et nedtonet look som en bomulds t-shirt eller tank top. De kan være ret voldsomme, men når du styler dem med noget ’kedeligt’, løfter det dit look op på et helt nyt niveau. Skal du til fest, hvor du vil imponere, kan du roligt bruge dem til kjoler eller andre fest-items. Her er reglen dog at holde dine smykker i balance. Så hvis du har store øreringe på, skal du undlade den store halskæde og omvendt.

Hvor skal vi kigge hen for at få Alessandra Rich-looket på budget?

Zara er altid et godt sted at kigge hen for aktuelle trends, og så har Rotate nogle kjoler, der giver dig det samme chikke og festlige look, som Alessandra Rich gør.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Psst! I galleriet herunder har vi samlet 11 Alessandra Rich-lignende styles - og nogle af dem er endda på budget:

Moderedaktøren: Her er designeren, som high-street-mærkerne lader sig inspirere af for tiden

Relaterede artikler