Dolce & Gabbana Kinesiske myndigheder aflyser Dolce & Gabbana modeshow på grund af racismebeskyldning

Foto: MEGA.

Stefano Gabbana, der er den ene halvdel af duoen Dolce & Gabbana er endnu engang kommet i problemer. Den 56-årige italiener har tidligere være ude med riven - i juni 2018 kaldte han Selena Gomez for ”virkelig grim” på Instagram, mens han i juli 2018 kommenterede “De billigste personer i verden” under et billede af Kardashian/Jenner-familien.

Nu er den altså gal igen. Denne gang er det dog ikke enkeltpersoner, Gabbana har fornærmet, men derimod et helt folkefærd, og forsøget på at redde trådene ud, går vist ikke helt som planlagt. Dolce & Gabbanas D&G Loves China-modeshow, der skulle foregå i aften, er netop blevet aflyst.

Læs også: Kjoledesigner Bettina Bakdal: ”Modebranchen er benhårdt arbejde, men det er også vidunderligt”.

Men hvordan gik det så galt?

Tirsdag den 20. november 2018 delte Dolce & Gabbana en video på deres sociale medier. Videoen viste en asiatisk model, som forgæves forsøgte at spise med spisepinde. Videoens præmis var humoristisk, men kommentarfeltet blev hurtigt fyldt med racismebeskyldninger, og kort tid efter blev videoen taget ned. Instagram-profilen diet_prada nåede dog og dele videoen:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Efter nedtagelsen af videoen var Stefano Gabbana tydeligvis oprevet og vred. Den vrede forvandlede han dernæst til en yderst aggressiv samtale med Instagram-brugeren Michaela Tranova, der havde delt en Instagram-story, hvor hun udtalte sin frustration over Dolce & Gabbanas video.

Foto: Instagram @michaelatranova

Det fik Stefano Gabbana til at sende hende en direct message på Instagram, hvor han simpelt skrev ”Hahahahahahaha”. Michaela Tranova har delt hele samtalen på sin Instagram-profil, der ender ud med Stefano Gabbanas udtalelse om, at han fra nu af vil omtale Kina som et ”lorteland”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Instagram-profilen diet-prada, der følges af over 850.000 følgere, delte hele historien, og blandt andet det har netop resulteret i, at Shanghais Kulturbureau har aflyst det modeshow, som Dolce & Gabbana skulle holde i aften den 21. november 2018. Både modeller, skuespillere og andre kendisgæster havde dog allerede boykottet at deltage i aftenens show. Den italienske influencer, Chiara Ferragni, der følges af over 15 millioner personer, kommenterede desuden "Karma" efterfulgt af et hjerte. 

Stefano Gabbana, der ellers holdte pause fra de sociale medier, har netop været ude og sige, at både hans og Dolce & Gabbanas Instagram-profiler er blevet hacket. De tilføjer desuden, at de ikke har andet end respekt for Kina og det kinesiske folk.

Relaterede artikler