H&M vil ændre modebranchen Indgår samarbejde med 'Game of Thrones'-stjerne
Foto: Game of Thrones
Nyhed

H&M vil ændre modebranchen: Indgår samarbejde med 'Game of Thrones'-stjerne

af Josephine Sjelhøj 14/04/2021
H&M har store planer om at ændre fremtiden for mode. Derfor har det populære modebrand nu indgået et samarbejde med en 'Game of Thrones'-stjerne, der skal sørge for mere bæredygtighed i modebranchen.

H&M har ambitioner om at ændre fremtiden for mode, og én af måderne, de vil gøre det på, er at sikre mere bæredygtighed i branchen. Derfor har H&M nu indgået et spændende partnerskab med en helt særlig ’Game of Thrones’-stjerne. Sammen er parterne klar med en række nye initiativer, som skal være med til at ændre modebranchen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Maisie Williams er netop blevet udnævnt som H&M’s nye Global Sustainability Ambassador – en rolle, hun er meget stolt af.

"Jeg kan ikke vente med at vise alle, hvad vi har arbejdet på. I denne rolle kommer jeg til at arbejde tæt med nogle af H&M’s eksperter for at drive bæredygtige initiativer, og arbejde hen imod en tilgængelig og cirkulær modefremtid," fortæller skuespilleren i en pressemeddelelse.

Læs også: H&M Homes nye designsamarbejde med Diane Von Fürstenberg er alt, vi kunne drømme om

I et interview med det danske ungdomsmagasin Vi Unge fortæller H&M’s Global Sustainability Manager, Pascal Brun, at han også er meget begejstret for det nye samarbejde med Maisie, som han kalder en ”fantastisk person” at tale med.

Stort samarbejde med Animal Crossing

Det første initiativ for bæredygtighed, som Maisie og H&M samarbejder om, er lanceringen af H&M ’Looop Island’ i det populære spil, Animal Crossing: New Horizons, som blev lanceret den 13. april.

Mange kender Animal Crossing som et spil, hvor man får lov til at udforske sin kreativitet ved at bygge en ø, som fungerer som ens egen lille personlige flugt fra hverdagen. H&M Looop Island kommer til at give brugerne den samme følelse tilsat et bæredygtigt tema, som skal inspirere dem til at genanvende deres tøj.

I spillet vil gamere have mulighed for at indlevere deres tøj til genanvendelse, så de kan skabe nyt tøj i H&M’s Looop-maskine. Til spillet har de også designet og udviklet en særlig avatar-udgave af Maisie, som på tværs af digitale platforme vil interagere med H&M’s kunder.

Foto: H&M / PR

"Vi er nødt til at skabe en forandring inden for modeindustrien ved at opfordre alle til at genanvende, genskabe og genvinde deres uønskede tøj og tekstiler. Fremtiden for mode er nødt til at se anderledes ud, og vi vil gerne være en del af denne løsning," fortæller Pascal Brun til Vi Unge om H&M’s samarbejde med Maisie og Animal Crossing.

Maisie er selv stor fan af Animal Crossing, og hun bruger også meget tid på at game. Det er blandt andet også en af grundende til, at hun var det ”perfekte” valg som Global Sustainability Ambassador for H&M.

"Hendes store følgerskare inden for gamer-fællesskabet, og den måde, hun interagerer med sine fans på, giver hende den perfekte mulighed for at nå et ungt og velinformeret publikum og fortælle om, hvad bæredygtighed betyder for H&M," siger Pascal, der samtidig fortæller, at han har haft mange ”interessante” samtaler med skuespilleren om, hvordan de sammen kan inspirere H&M’s kunder.

Genanvend, genskab og genvind

Hvis der er én ting, Maisie og H&M er enige om, så er det, at modeindustrien har behov for stor forandring. Pascal Brun fortæller, at H&M’s mål er at benytte 100% genanvendte eller bæredygtige materialer i alle deres produkter inden 2030.

Derfor har de også et helt særligt budskab, som de gerne vil inspirere deres kunder til at huske i hverdagen: Genanvend, genskab og genvind. For at skabe en modeverden, som ser anderledes ud, mener H&M nemlig at det er den indsats, der skal til for at skabe et lukket kredsløb.

"Det er tid til at handle og skabe mere levedygtige produktionskredsløb for at beskytte vores planet for de næste generationer," fortæller Maisie om sin rolle som Global Sustainability Ambassador for H&M.

Læs også: H&Ms designsamarbejde med Simone Rocha er et af de fineste til dato

Har du set H&M Homes nye designsamarbejde med Diane Von Fürstenberg? Se den fine kollektion i galleriet herunder.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her