Modeshow Alexander Wang hyldede designerkollegaer og kvinderettigheder ved Spring 2020-show – se alle looks her

Foto: MEGA

Den 35-årige amerikanske designer, Alexander Wang, sendte fredag den 31. maj 2019 sine modeller ned af catwalken, da det var blevet tid til at fremvise modehusets Spring 2020-kollelktion.

De prominente gæster, der skulle overvære showet, var linet op i Manhattans Rockefeller Center – hvilket var helt specielt, da det var første gang nogensinde, at denne lokation husede et modeshow.

Fodgængerne ude foran Rockefeller Center blev dog heller ikke snydt - de kunne nemlig se showet live fra opsatte skærme.

Og hvilket show!

På de 12 minutter, som hele herligheden varede, sendte designeren lagt over 80 komplette loks ned af catwalken (både til mænd og kvinder), og der var da også lagt dybe tanker bag hvert et lille stykke stof.

Alexander Wangs tre amerikanske kollegaer, designerne Calvin Klein, Ralph Lauren og Donna Karan, blev nemlig i den grad hyldet, idet Wang havde proppet sin Spring 2020-kollektion med referencer til designernes tidligere arbejde.

”De repræsenterer det, der har fået mig hertil. De er pionerer, der har banet vejen for mig. Amerikansk mode og det at være født i USA har betydet så meget for mig. Ikke bare deres tre brands, men det de stod for: Stærke, kompromisløse kvinder”, fortalte Wang umiddelbart efter showet.

Den mest tydelige reference til Wangs læremestre var AW-logo-blusen, der straks sendte vores tanker hen på Calvin Kleins klassiker.

Foto: MEGA

Men kollegaerne var ikke de eneste, der fortjente et nik i forbindelse med Alexander Wangs 2020-kollektion.

Læs også: Valentino og Mytheresa lancerer eksklusivt taskesamarbejde.

I den sidste del af showet spankulerede modellerne ned af catwalken i hvidt fra top til tå – og lige præcis dette farvevalg (eller mangel på samme), var ifølge Wang en hyldest til suffragetter (kvinder der i slutningen af 1800-tallet og i begyndelsen af 1900-tallet kæmpede for lige stemmeret), idet de oftest klædte sig i hvidt.

Foto: MEGA

Da de sidste mange måneders arbejde var vist, og det var tid til at modtage publikums applaus, løb Alexander Wang ud på catwalken og modtog sit bifald sammen med sine tydeligt rørte og stolte forældre.

Og LED-catwalken under dem? Den forvandlede sig selvfølgelig lynhurtigt til det amerikanske flag, Stars and Stripes, og dermed var hyldesten komplet.

Foto: MEGA

Er du nysgerrig på at se mere til Alexander Wangs Spring 2020-kollektion, kan du scrolle løs i galleriet herunder, hvor vi har samlet samtlige looks.

Psst! Du kan også se hele showet i videoen under galleriet.

Alexander Wang ærede designerkollegaer og kvinderettigheder ved Spring 2020-show – se alle looks her

Relaterede artikler