Ladies first! London Fashion Week viste feminine print og power suits

Foto: The Mega Agency

Ligesom ELLE fejrer Victoria Beckham sit 10 års jubilæum, som designer i eget navn. Og det gjorde hun ved at holde sit første modeshow til London Fashion Week (frem for i New York som hun tidligere har gjort) og viste sin hidtil stærkeste kollektion.

Der var en fin balance mellem de maskuline styles såsom blazere og bukser med læg, kombineret med delikate materialer som silke og blonder. Den moderne kvinde - der ikke vil ligne, at hun gør for meget ud af det - vil elske Victoria Beckhams SS19 kollektion. Jeg faldt for dette look med de camel-farvede bukser og den lyseblå top. Skødesløst men stærkt!

Foto: Vogue

Det er ikke kun ELLE og Fru Beckham, der kan fejre 10 års fødselsdag i år. Også Mary Katrantzou viste en kollektion af kollektioner – som hun selv har udtalt. Der var et lille kig tilbage på hendes ikoniske print og kjoler, men bestemt også et kig frem. Laser-skåret læder, perler, pailletter, crochet, tyl og sommerfugleprint kunne findes i kollektionen. For meget, måske, men ikke desto mindre et smukt show med højt til loftet.

Foto: Vogue

Erdems SS19 kollektion tager afsæt i 1900-tallets store rober i stærke farver, som stod smukt i kontrast til de slanke silhuetter, der til gengæld ikke manglede detaljer i form af broderi og blomsterprint. For ingen gør sig i blomsterprint som Erdem.

Foto: Vogue

Preen by Thornton Bregazzi inviterede på Afternoon Tea, hvor de fremviste en gennemført kollektion med masser af blomsterprint, blonder og pastelnuancer. Men hvor Erdem tager udgangspunkt i den Victorianske tid, gør Preen det i Londons gader. For Modellerne var alt andet end en yndig ’English Rose’. Der var masser af attitude og tunge støvler til at opveje den blomstrende eng af kjoler. Denne plisserede kjole med store skulderpuder var et af kollektionens stærkeste looks.

Foto: Vogue

Emilia Wickstead er nok mest kendt for sine feminine snit og rene linjer, som den nye engelske prinsesse, Meghan Markle, ofte bliver set i.

Læs også: Alexa Chungs modeugedebut - se hele kollektionen. 

Som mange af sine kollegaer viste også hun masser af farver og blomsterprint i sin kollektion, der har hentet inspiration i de sene 80’ers power-kvinde. Der var jakkesæt med shorts, kjoler med enorme sløjfer og den magtfulde briefcase at finde på catwalken.

Foto: Vogue

Som la grande finale viste Riccardo Tisci sin første Burberry-kollektionen, og man må sige, at han bestod sin svendeprøve! Han har fortolket det britiske brand med respekt for modehusets arv og bevaret klassikere som trenchcoaten og de ikoniske tern, men gjort det til sit egen. Frakkerne havde fået et corsage-lignende bælte om livet, og den plisserede A-formede nederdel var forkortet til over knæene. Den kvindelige krop skal fremhæves i tøjets silhuetter.

Foto: Vogue

 

Relaterede artikler