Foto: HBO Max
Mode

Fra vintage chik til scandi cool: Bag om moden i 'The White Lotus'

af Christoffer Mygind Juul 16/12/2022
Anden sæson af den prisvindende serie ‘The White Lotus’ bød ikke bare et nyt cast, men også en garderobe, der passer perfekt til den særlige stemning. Vi kigger nærmere på nogle af seriens bedste looks,.

Selvom det efterhånden vælter frem med nye serier og sæsoner hver eneste måned, så er det kun en håndfuld af dem, der løber med opmærksomheden på sociale medier.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For eksempel det komisk dystre univers i ‘Wednesday Addams’, der skaber nye tendenser, eller tøjet i ‘And Just Like That’, der er til evig diskussion blandt fans af ‘Sex and the City’. 

Men en af dem, der i vinteren har været særlig svær at komme udenom, er HBO-serien ‘The White Lotus’, der første gang havde premiere i 2021. Den prisvindende serie blev ikke bare kendt for sit vilde plot om ulykkesramte rige mennesker på et luksusresort, men også for sin episke temasang, og for - ikke mindst - at sikre skuespilleren Jennifer Coolidge et velfortjent comeback. 

Mens anden sæson har fået opmærksomhed for sine smukke location, sine episke one liners fra Jennifer Coolidge og sine mesterligt akavede scener, har vi heller ikke kunne få øjnene fra seriens massive garderobe, der virker som en af de mest velkuraterede af slagsen længe.

Særligt Haley Lu Richardsons karakter Portia, der er assisstent til Coolidges millionærkarakter Tanya, har fået det halve af internettet til at snakke om hendes stil. For Portias garderobe stikker ud fra de andre karakteres med sin mere eklektiske vibe med elementer som farverige strikveste, vintage items. 

Foto: HBO Max

Og der er tale om et helt bevidst valg fra seriens kostumedesigner Alex Bovaird, der til mediet Variety forklarer, at det var vigtigt for hende at vise Portias identitetskrise med hendes mangefacetterede garderobe, mens den også gerne skulle vise, at hun er langt fra den økonomiske status, de andre i serien har.

“Hun er ung, hun ved ikke helt, hvem hun er endnu og hun prøver forskellige idéer af med sit tøj. Derfor klæder hun sig nogle gange mere fint og andre gange mere drenget,” forklarer Bovaird. 

Portias garderobe huser også flere forskellige tendenser fra de seneste år, heriblandt strikvesten med sjove motiver fra mærket House of Sunny, DIY-lignende perlehalskæder og de smalle solbriller.

 

Foto: HBO Max

Det er langt fra garderoben hos Harper, spillet af Aubrey Plaza, der blandt andet er kendt for sin tørre og til tider morbide humor i sine roller i komedier som ‘Parks and Recreation’.

Harper er gift med Ethan, der spilles af Will Sharpe, der er blevet tech-millionær i en ung alder. Og hendes garderobe er gennemsyret af en klassisk stil med tidløse elementer som skjorter og nedtonede farver, der er som skabt til Siciliens smukke landskab og byscener.

Foto: HBO Max

Et stilvalg, der matcher Harpers ligeså nedtonede personlighed godt. Og som ifølge kostumedesigner Alex Bovaird var stærkt inspireret af Audrey Hepburns ikonisk klassiske stil.

De klassiske referencer blev blandt andet gjort tydelig i afsnittet, hvor Harper er i byen Noto. Her greb instruktør og skaber af serien Mike White muligheden, og genskabte en scene fra 1960'er-filmen 'L’avventura', da Harper går gennem byen mens alle mænds blikke hviler på hende - iført et sæt tøj, der kunne tages direkte ud af samme film.

Der er selvfølgelig tilført få designer-items som for eksempel en gul Bottega Veneta Arco-taske, der sammen med hendes stribede hørskjorte tager den klassiske stil ind i en moderne setting.

Foto: HBO Max

I den anden ende af spektret er der karakteren Daphne, der er gift med Cameron, som har inviteret Ethan og Harper med til Sicilien. Daphne, der er spillet eminent af Meghann Fahy, er den komplette modsætning af Harper med sit høje humør og sin mere positive facon. 

Det afspejles tydeligt i hendes garderobe, der er fyldt med farverige items, blomstrede bluser  og mønstrede tekstiler, der skriger ferie i Italien. Men lad ikke det farverige ydre narre dig. Siden finaleafsnittet løb over skærmen er Meghann Fahy blevet hyldet for sin portrætteringen af karakteren, der bruger sit positive og tilsyneladende uvidende væsen som et smart skjold - eller våben, om man vil. 

Foto: HBO Max

Det er svært ikke også have lagt mærke til fanfavoritten Tanya, der er taget på ferie med sin mand Gregg, men undervejs finder ud af, at han måske havde andre planer for hende.

Hvor Tanya i første sæson af ‘White Lotus’ var mere boheme iført kaftaner og mere flagrende items, virker det som om, at mangemillionæren i anden sæson har fået noget af en stil-opdatering - eller bare har ladet sig inspirere af den italienske vibe i anledning af destinationen.

Særligt ét af hendes look demonstrerer det, der siden har fået Coolidge til (igen) at gå viralt.

I andet afsnit af sæson 2, hvor hun skal have den ultimativt romantske italienske dag. Her er hun iført en lyserød kjole fra Alice Temperley med lyserødt tørklæde om håret til køreturen - tilført høje sølvhæle fra Jimmy Choo. 

Foto: HBO Max

“Det skulle være praktisk, fordi hun skulle køre på knallert, men vi ville gerne læne os ind i, at hendes primære vision for dagen var romantisk og nostalgisk,” fortæller Bovaird om stylingen.

Praktisk er måske svært at kalde det, men det er tydeligt at se, at garderoben afspejler Tanyas forestillinger om, hvad det vil sige at være på italiensk ferie - hvis man var med i en film. Og vi er vilde med hende for det.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2022-11-30/aesop_0.png

Håndcreme, A­­­­esop hos Matas, 190 kr.

DKK 190,-
Køb her
/2022-11-30/arket.png

Sweater, Arket, 950 kr.

DKK 950,-
Køb her
/2022-11-30/bogogide.png

Bog, Bog og ide, 140 kr. 

DKK 140,-
Køb her
/2022-11-30/coperni.png

Taske, Coperni, 2.940 kr.

DKK 2.940,-
Køb her
/2022-11-30/cos.png

Sweater, Cos, 590 kr.

DKK 590,-
Køb her
/2022-11-30/cph-living.jpg

Badekåbe, CPH living, 600 kr.

DKK 600,-
Køb her
/2022-11-30/kiehls-.jpg

Ansigtsolie, Khiels, 350 kr.

DKK 350,-
Køb her
/2022-11-30/georg-jensen.png

Julehjerte, Gerog Jensen hos Magasin, 230 kr.

Køb her
/2022-11-30/maanesten.png

Øreringe, Maanesten, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/jaquemus-hos-miinto.jpg

Kjole, Jaquemus hos Miinto, 4.550 kr.

Køb her
/2022-11-30/mango.png

Sko, Mango, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/julekalender-hos-bahne.png

Julekalender, Lakrids by Bülow hos Bahne, 350 kr. 

Køb her
/2022-11-30/rotate.jpg

Top, Rotate Birger Christensen, 3.700 kr.

Køb her
/2022-11-30/glossier.png

Blush, Glossier, 140 kr.

Køb her
/2022-11-30/hamkjobenhavn.jpg

Jeans, Han Kjøbenhavn, 2.000 kr.

Køb her
/2022-11-30/holzweiler.png

Vest, Holzweiler, 2.300 kr.

Køb her
/2022-11-30/ganni.jpg

Nederdel, Ganni, 1.600 kr.

Køb her
/2022-11-30/zara_0.jpg

Jakke, Zara, 800 kr.

Køb her