Det er slut med Victoria's secrets ikoniske engle
Foto: MEGA
Gør op med kritik

Det er slut med Victoria's Secrets ikoniske engle

af Maria Hoang 21/06/2021
Det amerikanske undertøjsbrand har længe fået kritik for at promovere et usundt kropsbillede - nu tager de konsekvensen, og dropper sine ikoniske engle.

Siden 1995 har Victoria's Secrets årlige modeshow været et legendarisk show, hvor modeller har længtes efter at blive "engle", og kendisserne har stået i kø for at optræde under showet. 

Showet har altid trukket store overskrifter, og nu gør det det endnu en gang.

Undertøjsproducenten har gennem længere tid fået kritik for ikke at være inkluderende, når det kom til både kropstyper, etnicitet og kønsnormativer, og nu tager de konsekvensen og skrotter deres engle, skriver Harper's Bazaar

Læs også: Her er Tiffany & Co's nye globale ambassadører, som du helt sikkert kender

I stedet introducerer Victoria's Secret "The VS Collective", der skal tegne et bredere billede af undertøjsmodellen anno 2021.

I kollektivet er blandt andet skuespiller Priyanka Chopra Jonas, flygtning og model Adut Akech samt Valentina Sampaio, der tilbage i 2019 var Victoria's Secrets første transkønnede model.

Læs også: Kanye West spottet på date med Hollywood-kendis efter Kim K-brud

På Victoria's Secrets Instagram-side får den nye retning en blandet modtagelse: Mens mange kvitterer med hjerter i alle regnbuens farver i kommentarfeltet, så er der også mange, der er skuffede: 

"Go woke, go broke," raser én i kommentarfeltet. 

"Neeeeej! Jeg er færdig med VS," lyder det fra en anden. 

"Latterligt. Jeg plejede at se på jeres brand og drømme. Nu er I bare som alle andre," lyder det fra en skuffet følger. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inden vi siger helt farvel til de ikoniske engle, har vi i galleriet herunder samlet et historisk overblik over, hvordan Victoria's Secrets show har ændret sig gennem tiden.