Her er kvinden bag Kim Kardashians cool stil
Foto: @venedaacarter
Stilikon

Her er kvinden bag Kim Kardashians cool stil

af Cecilie Stubkjær Ottosen 15/02/2021
Den 28-årige Veneda Carter er, foruden at være indbegrebet af cool, stylist for en af verdens mest indflydelsesrige kendisser. Læs med, og hør mere om Venedas karrierevej samt om livet som stylist for Kim Kardashian.

Veneda Carter, som har polsk afstamning, voksede op i København sammen med sin familie. I et interview med Vogue, fortæller hun blandt andet om, hvordan hendes stil altid har været inspireret af sin storebrors 90’er rap-idoler:

"Han er grunden til, at jeg har den æstetik, som jeg har. Min æstetik er selvfølgelig videreudviklet nu, men det er der, hvor det hele startede – hvor alt startede,” fortæller hun. Veneda er da også kendt for sin baggy og cool stil, den dag i dag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Venedas entré i modeverdenen startede allerede, da hun som 13-årig blev spottet i en bus i København. Som 20-årig flyttede hun så til New York for at forfølge sin modeldrøm - men i en verden hvor hun aldrig følte sig ”god nok” eller ”tynd nok”, blev modeltiden alt andet end en drøm:

”Jeg var faldet ind i en virkelig slem depression, og havde udviklet så slem angst, at jeg ikke kunne forlade mit hjem i flere dage,” forklarer hun, og tilføjer: ”Jeg håbede på det store modeljob, som aldrig kom.”

Læs også: Internettet går amok: Har North West malet dét?

Da Veneda i 2016 gav modelkarrieren en sidste chance og fløj til New York til en sidste casting, endte turen noget anderledes, end hun havde regnet med. Gennem sin DM på Instagram blev hun nemlig kontaktet af Kanye Wests team, som gerne ville møde hende. Veneda troede først, at det var spam, men endte med at takke ja og flyve til Los Angeles næste morgen. Det blev starten på et helt nyt eventyr for den unge fashionista.

Efterfølgende blev Veneda en fast del af Yeezy-temaet, hvor hun arbejdede tæt sammen med Kanye West, hvem hun beskriver som den bedst mulige mentor.

Den cool stylist tilbringer i dag det meste af sin tid sammen med topkendissen, Kim Kardashian, som hun fast begyndte at arbejde for i 2019. Kim har tidligere udtalt, at Veneda er ”the coolest girl in the world” – og vi kunne ikke være mere enige!

Veneda beskriver hende og Kim som et godt match: ”Hun vil altid gerne prøve nye ting og eksperimentere,” fortæller hun.

Veneda har stylet nogle af Kims mest opsigtsvækkende outfits. Du har sikkert set hendes grønne, håndlavede Schiaparelli kjole, med den ’Marvel Hero’ inspirerede six-pack, som hun bar til familiens julefest i 2020 - eller det flotte, brune Acne-outfit, hvor Kim lignede en opdateret version af ’Jenny from the block’.

Læs også: Kim Kardashians danske stylist er for første gang med i et KUWTK-afsnit

Selvom Veneda har arbejdet for Kardashian/West-familien siden 2016, var det dog først for nyligt, at verdenen fik øjnene op for hendes stylistarbejde:

”Jeg var meget diskret omkring mit arbejdsliv meget længe, da jeg ikke ville ødelægge noget. Jeg var aldrig god i skolen, og det var første gang, at folk anerkendte mig, for hvad jeg kunne,” fortæller den 28-årige stylist.

På trods af at Veneda holder igen med at dele arbejdsrelaterede billeder med sine 180 tusinde følgere, så har Veneda og Kim et helt specielt bånd, og Venda, som nu er 4 måneder henne i sin graviditet med sit første barn, ser da også Kim som en stor inspiration, når det kommer til jobbet som mor: ”Kim er meget dedikeret til sine børn, hun er det perfekte eksempel,” forklarer hun.

Læs også: Se de meste fulgte profiler på Instagram, og hvorfor de er så populære

Vi glæder os til at følge med i Venedas rejse, og føler os stolte over, at et dansk talent har nået hele vejen frem til Kim Kardashians hjerte. Way to go Veneda!

I galleriet herunder kan du se Kim Kardashians vilde stilforandring gennem årene.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her