Croissantguide De 13 bedste croissanter i København, Århus og Odense

Foto: Instagram

Det lille, franske, smørholdige horn har for længst stjålet danskernes hjerte. Vi taler selvfølgelig om the one and only: Croissanten. Det er blevet en klassiker, som (næsten) alle elsker. En lille luksus, som hører med til kaffen, når man skal forkæle sig selv bare en smule ekstra.

Men hvor finder man den lækreste croissant, som både har en sprød krummende overfalde, et perfekt luftigt indre og de helt rigtige lag? 

Det kræver sit håndværk at lave en lækker croissant. Stor tålmodighed, teknisk finesse og ikke mindst en hel del kærlighed er altovervejende, når man skal lave den lille butterdejsfavorit. 

Franskmændene har mestret kunsten i mange år - og selvom vi ville ønske, vi kunne nyde alle vores croissanter på franske fortovscaféer, så bliver vi nok nødt til at erkende, at den franske delikatesse langt oftere skal nydes hjemme i Danmark.

Læs også: 21 steder du skal opleve på det hippe Nørrebro

Rigtig mange caféer serverer bakeoff-croissanter. De kan bestemt også være gode... 7-Elevens har endda slået flere af Danmarks største bagerkæder med deres bakeoff-croissanter.

Men hvis du, ligesom os, drømmer om en hjemmebagt, smørbagt croissant i autentisk fransk stil, så findes de heldigvis også herhjemme!

I galleriet herunder finder du de bedste steder at få stillet din croissant-trang i alle tre af Danmarks største byer; København, Århus og Odense.

Læs også: 12 perler i H. C. Andersens hjemby, Odense

Croissaintguide

Relaterede artikler