Nørrebroguide 21 steder du skal opleve på det hippe Nørrebro

Foto: Instagram

Fra at have været et arbejderkvarter er Nørrebro i dag forvandlet til en af de mest ”hippe” og spændende bydele i København. Her bliver du mødt af velbevarede bygninger og gader fra fordums tid, som med tiden er blevet forenet med moderne og chikke noter, der skaber en nøje og afstemt balance mellem det hippe og elegante og det lidt mere intime, lurvede og intellektuelle.

Når du bevæger dig ned af brokvarterets hovedpulsåre, Nørrebrogade, som starter ved Dronning Louises Bro, vil det mest af alt føles som om du er trådt ind i et miks af flere kulturer og stemninger, hvor gadebilledet er en god blanding af alt fra studerende, børnefamilier, eksotiske madsteder, hippe kaffe- og vinbarer og vintagebutikker til uforstyrrede grønne oaser, de hyggeligste små gader og masser af mangfoldighed hvor end du kigger hen – og så er det selvfølgelig også stedet, hvor Københavns bedste kebab findes på de fleste gadehjørner.  

Læs også: 20 hot-spots, du skal besøge på Østerbro og i Nordhavn

Og skal du mærke den ægte, lokale stemning som emmer lidt af Sydeuropa og finde de gode forretninger og madsteder, så skal du bevæge dig ned af de mange små og snoede sidegader der både tæller Jægersborggade, Elmegade, Guldbergsgade, Ravnsborggade, Blåggårdsgade og mange flere. Her vil du hurtigt få lyst til at slå dig ned på en gadecafé (eller et trappetrin, som de lokale gerne gør) med en kop kaffe eller en læskende brus og betragte de mange forbigående Nørrebro-gensere, der alle afspejler stemningen, historien og følelsen af bydelen.

Så er Vesterbro lidt for flippet og Østerbro lidt for ”posh”, så er Nørrebro helt klart dit nye yndlingssted "to be", og ELLE har samlet 20 hot-spots frem til dit næste besøg eller mini-ferie på Nørrebro aka. 2200.

Nørrebroguide

Relaterede artikler