The Oscars Det skal du spise for at holde dig vågen hele Oscar-natten

Det skal du spise for at holde dig vågen på den store Oscar-aften
Foto: Stephanie Bang

Snart samles de største stjerner fra filmbranchen traditionen tro til det årlige Oscar-awardshow. Et show, der er fyldt med de smukkeste kjoler og masser af glamour. Men hvor gerne man end vil, kan det være svært at holde sig vågen helt til showet afrundes omkring kl. 6 dansk tid mandag morgen. Derfor fremhæver ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, nogle af de madvarer, du med fordel kan spise i løbet af dagen, og som giver energien et ekstra boost så øjnene (måske) stadig er åbne, når den sidste Oscar-statuette er overrakt.

Læs også: Her er de 10 bedste Oscar-øjeblikke gennem tiden

Det er naturligt at blive døsig, når man har spist, men når der er Oscar-night, som grundet tidsforskellen fra Danmark til Hollywood altid vises midt om natten, må søvnen udskydes og kroppen lageres med energi på forhånd og undervejs. Og det første punkt, man med fordel kan stille skarpt på, er i følge Stephanie Bang sukkerbalancen:

Sukker, dvs. glukose, påvirker blodsukkeret, og kroppen bliver stresset, hvis blodsukkeret svinger meget. Du skal altså glemme alt om den store bugnede slikskål, hvis du er på jagt efter snacks som kan holde dig længe kørende, da den kun vil smadre dit blodsukker og til sidst ende med, at gøre dig virkelig træt. I stedet skal du spise grove grøntsager, bælgfrugter, fuldkorn og frugt,” siger Stephanie. 

Se også: 18 ting, du (muligvis) ikke vidste om The Oscars

Aftensmaden, som jo er sidste måltid inden starletterne tridser ned af den røde løber foran Dolby Theatre i Hollywood, skal i følge Stephanie Bang være både et letfordøjeligt og nærende måltid:

”Hvis du ved, at du skal være vågen og i gang i mange timer efter din aftensmad, så gør dig selv en tjeneste at droppe kødet og de hurtige, tunge kulhydrater som pasta, ris og kartofler. Det er enorm krævende for kroppen, at fordøje rødt kød, hvilket også er derfor, du ofte kan opleve at blive en smule træt efter at have spist en stor bøf. Spis i stedet et let, men godt måltid som f.eks. en nærende vegetarisk Buddha Bowl, eller fisk med bælgfrugter, fuldkorn og grøntsager (og nej, sushi med hvide ris gælder desværre ikke, da de vil påvirke dit blodsukker i den forkerte retning),” siger Stephanie.

Se resten af Stephanies råd til gode opkvikkende måltider i galleriet - så du kan sammensætte den helt rigtige dagsmenu til på søndag og blive frisk og klar til den store Oscar-aften!

13 madvarer, så du kan holde dig vågen på den store Oscar-aften

ELLEs nyhedsbrev

Relaterede artikler