Oscar-nominerede Margot Robbie: ”Jeg har aldrig før været så nervøs for at vise noget til omverdenen”
Foto: All Over Press
Kultur

Oscar-nominerede Margot Robbie: ”Jeg har aldrig før været så nervøs for at vise noget til omverdenen”

af Sara Madsen 5/02/2018
Hendes skuespil er troværdigt til fingerspidserne, hun er betagende, ambitiøs og knivskarp - og nu er hun også nomineret til en Oscar for sin rolle i I, TONYA. Alt sammen i en alder af bare 27 år.

Margot Robbie, der fik sit store gennembrud i Leonardo DiCaprio-filmen ”Wolf of Wall Street”, har netop fået sin første Oscar-nominering nogensinde for rollen som 90’ernes skandaleramte skøjteprinsesse Tonya Harding. Selvfølgelig, kan man fristes til at sige. For Margot Robbies præstation er mildest talt fantastisk, og ikke nok med det – den ambitiøse, 27-årige skuespiller har også været med til at producere filmen helt fra scratch.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

ELLE mødte Margot Robbie i Los Angeles, kort før dette års Oscar-nomineringer blev offentliggjort, og hvor den cool, kedeldragts-klædte Robbie stadig ikke turde tro på, filmen om det opsigtsvækkende skøjtedrama ville gå hele vejen.

”Det er selvfølgelig fantastisk, at vi har fået så meget omtale med så forholdsvis en lille film, men jeg har virkelig aldrig før været så nervøs for at vise noget til omverdenen. Det er første gang, navnet på min karakter er i filmens titel, og det ligger et vist pres. Når jeg så også oven i købet er producer, er det svært at skjule sig, hvis det bliver en fiasko,” siger Margot Robbie, mens hun piller lidt ved kedeldragtens kravekant.

Læs også: Margot Robbie i vild transformation - kan du kende hende?

Men filmen er med sine i alt tre Oscar-nomineringer, forrygende anmeldelser og høje publikumsandele allerede meget langt fra en fiasko. Og Margot Robbie har ikke alene fået opfyldt drømmen om at lave en film om Tonya Harding, Robbie har også fået sin egen skøjtefantasier opfyldt. Da hun som barn voksede op i Australien, drømte hun nemlig inderligt om et liv med skøjter under fødderne:

”Jeg ville så gerne spille ishockey. Men vi boede langt væk fra en skøjtehal, og eftersom min mor var alene med mig og mine to søskende, var det udelukket med den slags hobbyer. Så jeg måtte nøjes med rulleskøjter,” fortæller Margot Robbie med et smil.

Derfor tilmeldte Margot sig et ishockeyhold, da hun som ganske ung flyttede til USA for at få gang i sin internationale skuespillerkarriere, og da hun skulle spille rollen som den tidligere olympiske kunstskøjteløber Tonya Harding, var Margot Robbie overbevist om, at hun kunne bruge sin erfaring fra ishockeybanen:

”Men jeg fandt hurtigt ud af, at de to sportsgrene ikke kan sammenlignes,” griner hun. ”Som ishockeyspiller var jeg jo fuldkommen dækket af udstyr og fik ikke så meget som et blåt mærke, hvis jeg væltede ind i nogen eller noget. Det er altså meget anderledes, når man står i strømpebukser og trikot.”

Foto: PR
Margot Robbie i rollen som Tonya i filmen "I, Tonya"

Efter bare fem måneder intens træning lykkedes det Margot Robbie at tillære sig så meget stabilitet og så mange tricks på isen, at hun selv kunne indspille de fleste skøjte-scener:

”Alt, hvad der er helt spektakulært, er ikke mig, men stort set alle andre scener er. Vi kunne dog ikke finde nogen, der kunne klare triple-aksen, der var Hardings enestående bedrift, og vi kunne heller ikke finde andre skøjteløbere, der kunne, så der måtte vi få lidt hjælp i klipningen,” afslører hun.

”I, Tonya” er baseret på interviews med virkelighedens Tonya Harding og hendes eks-mand Jeff Gillooly og viser med stor indlevelse de forskellige versioner af sandheden, som parret oplevede den. 'I, Tonya' går i biograferne landet over nu.

Psst… Glæd dig til ELLEs marts-magasin, som udkommer allerede den 22. februar 2018. Her får du nemlig et eksklusivt, dybdegående interview med film-aktuelle og Oscar-nominerede Margot Robbie. Og hvis du ikke kan vente så længe med at se mere til den talentfulde og fashionable skønhed, kan du blive inspireret af Margot Robbies 14 absolut bedste stiløjeblikke i galleriet nedenfor…

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her