Kvindernes internationale kampdag De 10 bedste europæiske lande at arbejde i som kvinde

Foto: Equity

I mange år har Skandinavien stået forrest når det kommer til progressive politikker i forbindelse med ligestilling på arbejdspladsen. Men når alt kommer til alt, er Skandinavien så stadig med i toppen når vi kigger på kvindernes mulighed for succes på arbejdspladsen?

Ifølge en undersøgelse fra Reboot Online, er svaret på dette nej.

Ved at evaluere en række faktorer, der bidrager til kvinders succes på arbejdspladsen, oprettede Reboot Online et pointbaseret indeks, der bestemte, hvilke europæiske lande, der har de bedste muligheder for succesfulde kvinder.

Læs ogsåSådan støtter 4 brands Kvindernes internationale kampdag

Er du også nysgerrig på, hvilke 10 lande, der ligger i toppen? Så læs med her: 

Nr. 10: Sverige (166,5 ud af 300 point)

Nr. 9: Letland (166,6 ud af 300 point)

Nr. 8: Italien (179,9 ud af 300 point)

Nr. 7: Rumænien (196,6 ud af 300 point)

Nr. 6: Slovenien (199,9 ud af 300 point)

Nr. 5: Holland (206,5 ud af 300 point)

Nr. 4: Norge og Slovakiet (209,9 ud af 300 point)

Nr. 3: Estland (220 ud af 300 point)

Nr. 2: Kroatien (229,9 ud af 300 point)

Nr. 1: Bulgarien (236,6 ud af 300 point)

Naomi Aharony, CEO og Co-Founder af Reboot Online mener, at dette udfald fortæller noget om, at der er en ny udvikling i ligestilling på arbejdspladsen i de europæiske lande. Overraskende rykker Balkan landene hurtigere end de Skandinaviske lande gør.

Selv om det er godt at se nogle fremskridt, står kvinder stadig over for adskillige udfordringer, når det kommer til ligestilling mellem kønnene på arbejdspladsen, der ikke kun involverer lønforskellen, manglende ledelsesrepræsentation, regeringsincitamenter og balance mellem arbejde og privatliv. De fremherskende omstændigheder i COVID-19-pandemien har utvivlsomt intensiveret disse udfordringer, idet arbejdende mødre har størstedelen af ​​konsekvenserne.”

Læs ogsåSyv stærke kvinder hyldes på Netflix

På denne liste ligger vi i Danmark på en femtendeplads med 133,2 point, mellem Island på fjortendepladsen og Grækenland på en sekstendeplads. Gad vide, hvilken plads vi vil ligge på i fremtiden? 

Her på redaktionen hepper vi på endnu mere fremskridt i forhold til ligestilling på arbejdspladsen i de Europæiske lande!

 

Relaterede artikler