Foto: Net-A-Porter & @tippiemaya
Kvindernes internationale kampdag 2021

Sådan støtter 4 brands Kvindernes internationale kampdag

af Cecilie Stubkjær Ottosen 7/03/2021
I forbindelse med Kvindernes internationale kampdag, har 4 seje brands sat fokus på kampen for kvinders rettigheder gennem salg af eksklusive pieces og kollektioner. Se her, hvilke fine items, du med god samvittighed kan klikke hjem og støtte sagen.

Den 8. marts har siden 1910 været den dag, hvor vi internationalt sætter fokus på kvinders rettigheder – og hvor vi hylder alle skønne kvinder.

Kvindernes internationale kampdag sætter fokus på mange vigtige emner, og har de senere år især haft fokus på sexisme, sex uden samtykke, vold og kønsroller. Datoen blev da også opstart til danske kvinders kommunale valgret i 1908, som senere førte til kvindernes politiske stemmeret i 1915.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hailey Bieber har sagt farvel til det blonde hår

I forbindelse med Kvindernes internationale kampdag 2021 har 4 seje brands sat fokus på kampen for kvinders rettigheder gennem salg af eksklusive pieces og kollektioner.

Mango

Det spanske highstreet-brand, Mango, har valgt at fejre kvindedagen med deres capsule kollektion, designet af den mexicanske artist, Ana Leovy. Anas værker har fokus på fejringen af diversitet, og hendes arbejde koncentrerer sig ofte omkring stærke, kvindelige karakterer.

Kollektionen består af to t-shirts og en tote-taske - alt sammen lavet i bæredygtige materialer. Al udbytte går til Vicente Ferrer Foundation (VFF), som arbejder for at forbedre kvinders rettigheder i det sydlige Indien. Mango og Vicente Ferrer Foundationens samarbejde startede allerede i 2005, og de har siden da arbejdet sammen på adskillige projekter.

Du kan købe den flotte kollektion og støtte den gode sag lige HER.

Net-A-Porter

Verdens førende e-commerce forhandler indenfor luksusvarer, Net-A-Porter, har valgt at fejre kvindedagen med en 13-pieces kollektion indenfor både livsstil, Ready-to-wear og smykker. Kollektionen er designet af de 12 kvindelige designere, Stella McCartney, Emilia Wickstead, Westman Atelier, Tove, Anya Hindmarch, Jennifer Fisher, Simone Rocha, Amina Muaddi, Ninety Percent, Roxanne Assoulin, Alighieri og Anissa Kermiche.

Al udbytte går til kvindeorganisationen, Women for Women International, som hjælper kvindelige overlevere af krige til at genopbygge deres liv. Organisationen tager hånd om de kvinder, som bor i nogle af de mest farlige områder i verden, og tager dem gennem et årelangt træningsprogram, hvor de lærer om deres rettigheder, sundhed, muligheder samt får et netværk af støttende kvinder med lignende oplevelser.

Læs også: Smarte, små fletninger

Net-A-Porter inviterer ligeledes sit globale fællesskab til at dele deres #PowerToChange, og for hver tagget post vil Net-A-Porter donere 1 dollar (6 kr.) til Women for Women International.

Du kan købe den flotte kollektion og støtte den gode sag lige HER.

Munthe

I anledning af Kvindernes Kampdag har det danske highend-brand, Munthe, valgt at sætte fokus på kvinders rettigheder med en ekspressiv t-shirt i 100% økologisk bomuld. 150 kroner fra salget af t-shirten går til Danmarks ældste kvindeorganisation, Dansk kvindesamfund, som konstant kæmper for, at ligestilling mellem kønnene er på den politiske agenda.

Læs også: Husker du sommerens it-kjole fra House of Sunny? Her er brandets nyeste must have items

Herudover har Munthe lige nu fokus på den kønsmæssige ubalance i kunstens verden, og poster derfor ugentligt en sej, kvindelig kunstner på sin Instagramprofil @muntheofficial.

Du kan købe den flotte t-shirt og støtte den gode sag lige HER.

Læs også: 9 klassiske designertasker, som du roligt kan investere i

Monki

Det svenske highstreet-brand, Monki, har i anledning af Kvindernes internationale kampdag teamet op med deres langvarige partner, PLAN International, og har sammen designet to seje sweatre, som hylder kvindelig empowerment. Prisen for en sweater er 250 kr., og 20% af al salget går til PLAN Internationals kampagne, ’GirlsGetEqual’, som er et globalt initiativ, der arbejder for frihed og lighed for alle kvinder og piger.

Herudover har Monki lanceret en ny kollektion i anledningen af dagen, der består af et tracksuit-sæt og en blazer med seje og ekspressive budskaber, og har sammen med Polyester lanceret en ny sæson af deres podcast serie, ’The Skin You’re In”, som blandt andet dykker ned i emner som lønforskelle og kvindevold.

Du kan købe den flotte kollektion og støtte den gode sag online og i udvalgte butikker fra den 8. marts – og du kan holde øje lige HER.

Foto: Monki

I galleriet herunder kan du se de 4 brands seje kollektioner, som sætter fokus på, og støtter op om kvinders rettigheder.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her