Kvindernes internationale kampdag 2021 Sådan støtter 4 brands Kvindernes internationale kampdag

Foto: Net-A-Porter & @tippiemaya

Den 8. marts har siden 1910 været den dag, hvor vi internationalt sætter fokus på kvinders rettigheder – og hvor vi hylder alle skønne kvinder.

Kvindernes internationale kampdag sætter fokus på mange vigtige emner, og har de senere år især haft fokus på sexisme, sex uden samtykke, vold og kønsroller. Datoen blev da også opstart til danske kvinders kommunale valgret i 1908, som senere førte til kvindernes politiske stemmeret i 1915.

Læs også: Hailey Bieber har sagt farvel til det blonde hår

I forbindelse med Kvindernes internationale kampdag 2021 har 4 seje brands sat fokus på kampen for kvinders rettigheder gennem salg af eksklusive pieces og kollektioner.

Mango

Det spanske highstreet-brand, Mango, har valgt at fejre kvindedagen med deres capsule kollektion, designet af den mexicanske artist, Ana Leovy. Anas værker har fokus på fejringen af diversitet, og hendes arbejde koncentrerer sig ofte omkring stærke, kvindelige karakterer.

Kollektionen består af to t-shirts og en tote-taske - alt sammen lavet i bæredygtige materialer. Al udbytte går til Vicente Ferrer Foundation (VFF), som arbejder for at forbedre kvinders rettigheder i det sydlige Indien. Mango og Vicente Ferrer Foundationens samarbejde startede allerede i 2005, og de har siden da arbejdet sammen på adskillige projekter.

Du kan købe den flotte kollektion og støtte den gode sag lige HER.

 

Læs også: The Rows populære Bare Leather-sandaler har fået en elegant efterfølger

Net-A-Porter

Verdens førende e-commerce forhandler indenfor luksusvarer, Net-A-Porter, har valgt at fejre kvindedagen med en 13-pieces kollektion indenfor både livsstil, Ready-to-wear og smykker. Kollektionen er designet af de 12 kvindelige designere, Stella McCartney, Emilia Wickstead, Westman Atelier, Tove, Anya Hindmarch, Jennifer Fisher, Simone Rocha, Amina Muaddi, Ninety Percent, Roxanne Assoulin, Alighieri og Anissa Kermiche.

Al udbytte går til kvindeorganisationen, Women for Women International, som hjælper kvindelige overlevere af krige til at genopbygge deres liv. Organisationen tager hånd om de kvinder, som bor i nogle af de mest farlige områder i verden, og tager dem gennem et årelangt træningsprogram, hvor de lærer om deres rettigheder, sundhed, muligheder samt får et netværk af støttende kvinder med lignende oplevelser.

Læs også: Smarte, små fletninger

Net-A-Porter inviterer ligeledes sit globale fællesskab til at dele deres #PowerToChange, og for hver tagget post vil Net-A-Porter donere 1 dollar (6 kr.) til Women for Women International.

Du kan købe den flotte kollektion og støtte den gode sag lige HER.

Munthe

I anledning af Kvindernes Kampdag har det danske highend-brand, Munthe, valgt at sætte fokus på kvinders rettigheder med en ekspressiv t-shirt i 100% økologisk bomuld. 150 kroner fra salget af t-shirten går til Danmarks ældste kvindeorganisation, Dansk kvindesamfund, som konstant kæmper for, at ligestilling mellem kønnene er på den politiske agenda.

Læs også: Husker du sommerens it-kjole fra House of Sunny? Her er brandets nyeste must have items

Herudover har Munthe lige nu fokus på den kønsmæssige ubalance i kunstens verden, og poster derfor ugentligt en sej, kvindelig kunstner på sin Instagramprofil @muntheofficial.

Du kan købe den flotte t-shirt og støtte den gode sag lige HER.

Læs også: 9 klassiske designertasker, som du roligt kan investere i

Monki

Det svenske highstreet-brand, Monki, har i anledning af Kvindernes internationale kampdag teamet op med deres langvarige partner, PLAN International, og har sammen designet to seje sweatre, som hylder kvindelig empowerment. Prisen for en sweater er 250 kr., og 20% af al salget går til PLAN Internationals kampagne, ’GirlsGetEqual’, som er et globalt initiativ, der arbejder for frihed og lighed for alle kvinder og piger.

Læs også: Ny Victoria's Secret dokumentar tager dig med bag kulisserne hos det skandaleramte imperium

Herudover har Monki lanceret en ny kollektion i anledningen af dagen, der består af et tracksuit-sæt og en blazer med seje og ekspressive budskaber, og har sammen med Polyester lanceret en ny sæson af deres podcast serie, ’The Skin You’re In”, som blandt andet dykker ned i emner som lønforskelle og kvindevold.

Du kan købe den flotte kollektion og støtte den gode sag online og i udvalgte butikker fra den 8. marts – og du kan holde øje lige HER.

 

Foto: Monki
I galleriet herunder kan du se de 4 brands seje kollektioner, som sætter fokus på, og støtter op om kvinders rettigheder.

3 brands, der hylder Kvindernes Internationale Kampdag

Læs også: 9 items til et klassisk og stilet look

Relaterede artikler