14 udstillinger og kulturoplevelser
Foto: David Stjernholm / @copenhagen_contemporary
Kulturel guide

14 udstillinger og kulturoplevelser, du kan opleve lige nu

af Camille Marie Beck Fallesen 18/05/2021
Nu kan vi endelig opleve de mange udstillinger og kulturtilbud, der er i Danmark. Kan du heller ikke bestemme dig for, hvilke du skal se som de første? Så har vi her samlet 14 udstillinger og kulturoplevelser til dig.

Danmarks mange kulturinstitutioner og -oplevelser tager dig lige nu med ned under havets overflade, viser designeres og musikeres sind, giver dig et nyt indblik i kunstens verden og sidst men ikke mindst, giver dig kulturelle og teatralske oplevelser, du sent vil glemme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kulturtilbuddene er mange, og det kan derfor være svært at danne sig et overblik over, hvilke oplevelser og udstillinger man skal se lige nu.

Vi har derfor samlet en lang række udstillinger og kulturoplevelser, som med sikkerhed vil sætte gang i dine sanser, kunstneriske side og vække din nysgerrighed.

Læs også: Munthe hylder kvindelige kunstnere med Art Monday

14 udstillinger og kulturoplevelser

Verdensballetten

Med 10 forestillinger fordelt ud over hele Danmark og én i Tyskland, tager Verdensballeten på deres største turné, hvor ballet, opera og klassisk musik, vil markere genåbningen af kulturlivet.

De mange locations vil danne rammen om en forestilling med klassisk ballet, moderne dans og en ny koreografi samt scener fra operaens verden.

Find mere information om forestillingerne og billetsalget HER

LAKRIDS BY BÜLOW åbner sit hjem

Som noget helt nyt inviterer LAKRIDS BY BÜLOW folk indenfor i produktionen til en Factory Experience – en sensorisk oplevelse, hvor besøgende kan dufte, smage og opleve lakridsproduktionen på nært hold.

Rundturerne bag kulisserne starter op den 25. maj 2021, hvor publikum kan være med på lakrids-rejsen og få fortalt historien bag lakridsproduktionen.

Find mere information om arrangementet HER

OCEANISTA

Udstillingen ’Ocenista’ belyser gennem beklædnig, film, fotos og interviews, hvordan moden har hyldet, lånt og stjålet fra den maratime stil og kultur gennem tiden. Publikum vil gennem udstillingen følge havets og søfartens vej ind i folkemoden til den internationale modescene.

Udstillingen viser samtidig et udpluk af helt unge designere samt de største navne på den internationale modescene.

Udstillingen kan opleves på Søfartsmuseet i Helsingør til den 28. november 2021.

Find mere information om udstillingen HER

Stranger Than Kindness: Nick Cave udstilling

Udstillingen ’Stranger Than Kindness’ fortæller historien om sangeren Nick Caves barndom, de første år med hans første to bands, The Boys Next Door og The Birthday Party, samt hans flytning til Berlin og London.

De tredimensionelle installationer er udarbejdet i tæt samarbejde med Nick Cave, og giver således publikum fuld adgang til kunstnerens kreative proces.

Udstillingen kan opleves i Den Sorte Diamant til den 7. august 2021.

Find mere information om udstillingen HER

MOR!

Moderen er omdrejningspunktet i Louisianas udstilling MOR!, der belyser moderen gennem forskellige opfattelser i kunst- og kulturhistorie samt temaer som femininitet, døden og dét at give liv.

Èt af de helt særlige værker i denne udstilling er værket ’MOOORRR’ skabt af franske Laure Prouvost. Hør hende fortælle om værket her.

Udstillingen kan opleves på Louisiana til den 29. august 2021.

Find mere information om udstillingen HER

Charlottenborgs afgangsudstilling

Dimitenderne fra Det Kongelige Danske Kunstadademies Billedkunstskoler viser som vanligt deres værker i de klassiske og smukke rammer på Kunsthal Charlottenborg, hvor publikum kan opleve alt fra naturbilleder og skulpturer til sanseoplevelser og lysinstallationer.

Udstillingen kan opleves på Charlottenborgs Kunsthal til den 23. maj 2021.

Find mere information om afgangsudstillingen HER

Vilhelm Bjerke Petersen – Alt er tegn

Øregaard Museum har nu den hidtil største soloudstilling med ca. 100 værker af Vilhelm Bjerke Petersen, der viser multikunsterens internationale slagkraft og hans idealisme, der giver publikum et akuelt perspektiv på kunstens evne til at udfordre.

Udstillingen kan opleves på Øregaard Museum til den 3. oktober 2021.

Find mere information om udstillingen HER

Die Asta – Stumfilmens danske superstjerne

Udstillingen om Danmarks første og største stumfilmstjerne kan du lige nu opleve på Kunstmuseum Brandts i hjertet af Odense.

’Die Asta – stumfilmens danske superstjerne’ indeholder udvalgte filmklip fra 10’erne og 20’ernes hæsblæsende Berlin samt tekster og et nykomponeret lydlandskab, der fortæller historien om Asta Nielsens filmkarriere fra 1910 til 1932.

Udstillingen kan opleves på Kunstmuseum Brandts til den 15. august 2021.

Find mere information om udstillingen HER

Lilibeth Cuenca Rasmussen: I am not what you see

Performance- og billedkunstner Lillibeth Cuenca Rasmussen har skabt den tidsaktuelle udstilling ’I am not what you see’ på Copenhagen Contemporary, der er inspireret af det nomadiske og krydser både arkitektur, kostumer og boformer.

Ikke nok med at Lillibeth har skabt fire monumentale skulpturer, så bliver disse levende under et performanceværk, kaldet ’Cocktails’, hvor performere iklæder sig skulpturerne med sang og dans.

Udstillingen kan opleves på Copenhagen Contemporary til den 5. september 2021.

Find mere information om udstillingen HER

Den skjulte vestkyst

På Tirpitz i Blåvand kan du rejse 20.000 år tilbage i tiden, og få vestkysthistorien fortalt gennem 12 gribende og dramatiske fortællinger.

Under dit besøg vil udstillingen forandre sig to gange i timen, hvor rummet bliver mørklagt og du pludselig er på bunden af havet. Herfra kan du kigge op på overfladen af havet og se, hvordan livet på vestkysten har udspillet sig gennem mange tusinde år.

Udstillingen er en fast del af Tirpitz.

Find mere information om udstillingen HER

For enden af regnbuen – ARKEN i 25 år

ARKEN kan i år fejre sit 25-års jubilæum. Jubilæumsudstillingen præsenteres i den 150 meter lange Kunstakse, hvor publikum kan opleve nogle af de allerbedste kunstværker fra ARKENs samling gennem tiden, for eksempel en glaspavillon med spejlvægge.

Jubilæumsudstillingen kan opleves i ARKEN til den 2. januar 2022.

Find mere information om udstillingen HER

This is not Africa – Unlearn what you have learned

Udstillingen ‘This is not Africa – unlearn what you have learned’ er yderst aktuel med en lang række af toneangivende samtidskunstnere, der primært er fra det afrikanske kontinent samt andre lande.

Udstillingen består af 25 værker og præsenterer en traditionel og stereotyp vestlig fortælling om ’det afrikanske’, hvor værkerne parodierer og dekonsturerer nye forståelser og udtryksformer.

Udstillingen kan opleves på AROS til den 24. oktober 2021.

Find mere information om udstillingen HER

Monstrøse Maskiner

I udstillingensshowet ’Monstrøse Maskiner’ bliver publikum konfronteret med spørgsmålet om, hvorfor vi frygter ny teknologi.

Værkerne bliver præsenteret af Radar Contemporary, og viser hvordan monstre, der ifølge kunstnerne er skabninger, der krydser grænser og samler modsatte dele, kan udfordre vores opfattelse af os selv og teknologien.

Udstillingsshowet kan opleves på AROS til den 10. juli 2021.

Find mere information om showet HER

MIT NAVN ER GRETHA

Efter flere udsættelser er der nu endelig premiere på Aveny-T’s forestilling om verdens måske mest kendte 18-årige, Greta Thunberg. ‘Mit navn er Greta’ er en hyldest til den svenske skolepige, som er blevet et internationalt grønt ikon.⁠

Teaterforestillingen kan opleves på Aveny Teater fra den 18. maj til den 20. maj.

Find mere information om forestillingen HER

Læs også: 26 resrauranter, caféer og barer, vi har glædet os til at genbesøge

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her