Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
Kultur

Golden Globes 2023: Selena Gomez’ særlige gæst og 4 andre mindeværdige øjeblikke

af Christoffer Mygind Juul 11/01/2023
Nattens Golden Globes bød på et væld af øjeblikke, der både opsummerede tidens ånd, fik tårerne til at presse sig på og smilene til at brede sig.

Der er altid en hel del spænding forbundet med et awardshow. Ikke bare for dem, der er nomineret i de mange priser, men også for os, der nysgerrigt kigger med.

Hvad dukker de mange kendte op i på den røde løber? Hvem har det vildeste look? Hvilke tendenser går igen? Og hvad med showet - er der nogle særlige højdepunkter? Hvem får os mest til at grine og græde? Og hvad kommer vi til at huske showet mest for?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Heldigvis skuffede årets Golden Globes bestemt ikke. Her var masser af fine øjeblikke, som både rørte os og fik os til at skrige af grin. Og samtidig var det også nogle af tidens mest populære skikkelser, der gik på scenen og bekræftede, hvorfor vi er så vilde med dem. Her tænker vi selvfølgelig særligt på Jennifer Coolidge.

Herunder har vi samlet nogle af de mest mindeværdige øjeblikke fra årets Golden Globe Awards.

Jennifer Coolidges takketale
Det er Jennifer Coolidges’ verden - vi lever bare i den. I hvert fald at dømme ud fra skuespillerens seneste overtagelse af internettet, hvor hun bliver hyldet for sin portrættering af millionæren Tanya i den anmelderroste serie ‘White Lotus’ på HBO.

Så da hun ved aftenens prisuddeling vandt en Golden Globe for bedste skuespillerinde i en tv-serie, gav skuespilleren en takketale, der både var rørende og hylende morsom. For med sin velkendte stemmeføringen og skarpe humor tog hun imod prisen på en måde, der kun fik os til at ville have endnu mere af den ikoniske skuespiller.

Selena Gomez’ helt særlige gæst på den røde løber
Hjerterne smeltede på den røde løber, da Selena Gomez ankom til prisuddelingen med en helt særlig gæst ved sin side. Stjernen, der var nomineret for sin rolle i tv-serien ‘Only Murders in the Building’, havde nemlig taget sin ni-årige lillesøster Gracie Teefey med til festen.

De to søstre er enormt tætte, har Gomez udtalt i et interview med amerikansk ELLE, hvordan hun opfatter Gracie som regnbuen til hendes sky. Og det gør kun aftenens bedste øjeblik på den røde løber endnu mere rørende.

Foto: EPA/Caroline Brehman/Ritzau Scanpix
Gomez med sin ni-årige lillesøster Gracie.

MJ Rodriguez’ forsinkede applaus
Da ‘Pose’-stjernen MJ Rodriguez sidste år blev den første transperson nogensinde til at vinde en Golden Globe, fik hun ikke mulighed for at blive fejret på skærmen, da prisuddelingen ikke blev sendt på tv.

Så da producer og instruktør Ryan Murphy, der står bag seerhit som ‘American Horror Story’, ‘Pose’ og ‘Glee’, i år modtog hædersprisen Carol Burnett Award for sit bidrag til tv-branchen, brugte han sin tale til at takke de LGBTQ+-personer, der har været med til at definere hans karriere.

Heriblandt MJ Rodriguez, som han fik hele salen til at rejse sig for og give hende den stående applaus, som hun ikke fik sidste år, da hun modtog prisen for 'Bedste Skuespiller i en TV-serie' for sin hovedrolle i ‘Pose’.

@todayshow While receiving the #CarolBurnett Award at the #GoldenGlobes, #RyanMurphy recognized #MJRodriguez for being the first trans actress to win a Golden Globe in 2022. Rodriguez won the award for best actress in a drama series for her role in Murphy's series "Pose," but she never received a standing ovation due to the Golden Globes being off the air. Tonight, Ryan Murphy made sure she did ❤️. #TODAYShow ♬ original sound - TODAY Show

Rihannas hemmelige visit
Siden Rihanna fødte sin søn tilbage i maj sidste år, har den verdenskendte sanger og iværksætter ikke vist meget af sig, selvom hun under sin graviditet gang på gang viste sig i det ene vilde look efter det andet.

Derfor havde mange også håbet at se stjernen på den røde løber ved årets Golden Globe Awards, da hun var nomineret for sin sang ‘Lift Me Up’ som soundtrack til Marvel-filmen ‘Wakada Forever’.

Hun var dog ikke at finde på den røde løber, men havde i stedet valgt at tage bagindgangen til showet, hvor hun sammen med sin kæreste A$AP Rocky deltog i festlighederne - selvfølgelig iført et væld af Cartier-diamanter. Man er vel en vaskeægte diva.

Foto: Ritzau Scanpix
Rihanna havde sneget sig uden om den røde løber ind til showet.

Mændene på den røde løber
Der er ikke noget nyt i, at den røde løber er fyldt med farverige kjoler, funklende tekstiler og lange slæb. Men det har mest været kvinderne, der har stået for den del, da mændene som oftest dukker op i et sort jakkesæt.

Lige indtil nu. For selvom der de senere år bestemt er sket noget med mændenes stil på den røde løber, så blev Golden Globes røde løber en milesten for herremoden. For mens der intet galt er med en sort tuxedo, så var det forfriskende at se, hvor mange flere mænd, der havde valgt at sætte et personligt præg på deres jakkesæt og looks.

Fra Billy Porter i sin velour-tuxedo med massivt slæb til Eddie Redmaynes oversized silkerose, så havde mændende virkelig gjort noget ud deres tøj.

Foto: EPA/Caroline Brehman/Ritzau Scanpix
Skuespiller Billy Porter har i flere år været en foregangsmand, når det kommer til den røde løber.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her