Halloween De 16 bedste serier og film med vampyrer i hovedrollen

Foto: Ritzau / Scanpix

It's Halloween o'clock! 

Og hvis du - ligesom os - helst vil undgå at våge dig ud i nattens mørke blandt hekse, spøgelser og udskårne græskar, så anbefaler vi, at du tager del i den uhyggelige stemning foran fjernsynet med en af de 16 film og serier med vampyrer, som vi har udvalgt. 

Vampyren er en af de mest kendte skikkelser i skrækkens verden og associeres derfor også i høj grad med Halloween. Det overnaturlig væsen og dets omgivende mystik har været genstand for almindelige dødeliges fascination i årtier, og vampyren er da heller ikke et sjældent syn på det store lærred. Hvem har eksempelvis ikke været opslugt af alt fra 'Twilight' og 'The Vampires Diaries' til 90'er-favoritten 'Buffy the Vampire Slayer'.

Læs også: Her er de bedste Halloween-outfits fra kendisserne 

De mystiske, kappeklædte væsener blev introduceret som et skrækelement tilbage i 1800-tallet med den klassiske roman ’Dracula’ af Bram Stoker. Her årtier senere portrætteres de dog oftest, som en ikke nær så farlig forføre med lækkert hår og glitrende hud, der har fået teenagepiger til at dåne verden over.

Som sagt så findes der utallige film og serier med vampyren i fokus, og det kan godt være svært at vælge imellem de mange fremragende kandidater. Derfor har vi udvalgt 16 vampyrfilm – og serier, som vi mener, er selvskrevne til en skrækkelig aften foran fjernsynet til Halloween.

vampyrfilm

Relaterede artikler