Gys Analyser viser: Disse gyserfilm får dit hjerte til at banke hurtigst

Foto: Panthermedia

Årets uhyggeligste sæson er over os, og man må i den grad sige, at vi trækker gyset med os ind i stuerne - vores google-søgning på 'horror-film' er nemlig steget med næsten 3000 %.

Noget tyder på, at vi mangler lidt spænding i vores liv - men hvilke gyserfilm er de mest frygtindgydende, som virkelig kan få pulsen til at stige? 

Eksperter fra GigaCalculator har ved hjælp af analyser fundet ud af, hvilke af de ti bedste gyser-klassiskere, der i virkeligheden er de mest skræmmende. Det har de gjort ved at måle 150 personers puls, mens de har set de ti uhyggelige film for første gang i deres liv - og det har for alvor fået deres hjerter til at galopere. 

Resultaterne viser, at den mest uhyggelige gyser er filmen 'Hereditary', der handler om en familie, som bliver hjemsøgt af en mystisk skikkelse, efter deres hemmelighedsfulde bedstemor er gået bort. Filmen fik seernes puls op på 115 slag pr. minut i gennemsnit. En normal hvilepuls ligger mellem 60 og 100 slag pr. minut, så det har altså i den grad været en hårrejsende filmoplevelse.

Læs også: De 8 bedste true-crime podcasts, du skal lytte til lige nu

På en tæt anden plads kommer den første af de otte 'Saw'-film, som er fyldt med grusom tortur. Den fik seernes puls op på gennemsnitligt 113 slag pr. minut og sørgede for, at de var bange, selv efter at filmen var slut.

Dernæst kommer den psykologiske gyser 'The Babadook', som handler om en enlig mor, der læser godnathistorie for sin søn og tvinges til at se både sin egen og sin søns frygt i øjnene. Her havde seerne i gennemsnit en puls på 110 slag i minuttet. 

Læs også: Se de mest instagrammede steder i verden, som er 'hjemsøgte'

Længere nede på listen ligger klovnefilmen 'IT', der sørgede for en puls på 99 slag pr. minut og gyser-klassikeren fra 1973 'The Exorcist' med en gennemsnitlig plus på 96 slag pr. minut.

Man behøver altså hverken at besøge uhyggelige, forladte bygninger, gå tur i en mørk skov eller kaste sig ud i ekstremsport som faldskærmsudspring eller bungyjump for at få en hårrejsende oplevelse. Du kan nemlig sagtens opnå masser af spænding hjemme på sofaen med en god gyserfilm.

Relaterede artikler