Foto: Mega
Efterårsstemning

De 8 bedste true crime-podcasts, du skal lytte til lige nu

af Line Lei Mohrsen Jensen 15/10/2020
Det er blevet efterår, og det betyder koldere temperaturer og mørkere dage. En tid, hvor du kan trække indenfor og lytte til nogle af de mest spændingsfyldte og uhyggelige podcasts. Læs med her hvor ELLE har samlet de 8 bedste true crime-podcasts.

Kalenderen siger oktober, og det er for alvor blevet efterår. Dagene er blevet mørkere, vejret er blevet koldere, og inden længe er det Halloween.

Det triste vejr kalder derfor på mere indendørshygge (eller uhygge), og hvad er bedre end at lytte til en god og spændingsfyldt podcast, mens man slapper af og hører regnen sile ned.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Eftersom at oktober er en måned i Halloweens tegn, er det oplagt at lytte til nogle podcasts, som kan skabe lidt uhygge og spænding - og derfor er true crime en helt perfekt genre.

Hvis kriminalsager, som uopklarede mord og anden mystik, vækker din nysgerrighed, så læs med her hvor ELLE har samlet de 8 bedste true crime-podcasts til dit efterår.

Mord i Middelhavet

I podcasten ’Mord i Middelhavet’ fortælles en række historier om nogle af de mest hårrejsende mordsager fra Portugal, Spanien og Italien. Podcasten er baseret på virkelige hændelser og dykker ned i de enkelte mordsagers betydning for kriminalhistorien. ’Mord i Middelhavet’ fremhæver skyggesiderne af det ellers solrige Sydeuropa og består af 6 episoder.

Du kan lytte til podcasten HER

Agent Piccadilly - Third Ear

I ‘Agent Piccadilly’ følger man historien om en hemmelig agent, som efter en ordre fra den bulgarske efterretningstjeneste skulle udstationeres i København. Den hemmelige agent var en charmerende mand med dyre vaner, og ingen ville mistænke ham som en lejemorder eller spion. Der kommer dog spor frem, som tyder på noget andet.

Du kan lytte til podcasten HER.

Breve fra Englene

’Breve fra Englene’ er en podcast, som omhandler en dramatisk hændelse hos DSB i sommeren 1987, hvor en række breve dumpede ind hos DSB’s generaldirektør. Hændelsen involverer en røg og en ung, mystisk mand i en grøn regnfrakke, som stod og holdte vagt langs S-togenes indgange.

Du kan lytte til podcasten HER.

Læs også: Mørkeland er klar med tv-serie om uopklarede, danske mordsager

True Story Exclusives

I podcasten ’True Story Exclusives’ kan du høre nogle af Skandinaviens mest opsigtsvækkende og hårrejsende kriminalsager. Podcast-serien består af hele 26 afsnit, og du kan finde dem herunder.

Du kan lytte til podcasten HER.

Uopklaret

Hvis du har hørt om den amerikanske true crime-serie ’Unresolved’, så er der ingen tvivl om, at du skal give podcasten ’Uopklaret’ et lyt. Denne podcast fortæller nemlig nogle af de mest opsigtsvækkende, uopklarede mordsager, og undersøger hvilke livshistorier, der ligger til grund for mysterierne.

Du kan lytte til podcasten HER.

Min forbandede fortid

I podcasten ’ Min forbandede fortid’ følger man Torben Hein, som har en fortid som pusher, indbrudstyv, heroinmisbruger og biltyv. Efter 14 år bag tremmer, har Torben kvittet sit misbrug, og er blevet en lovdydig borger, der er bosat i Jylland sammen med sin familie. Men på trods af at Torben er kommet ud af sine forhenværende hændelser, og egentlig har et ganske almindeligt liv, hjemsøger fortiden ham. I 7 episoder behandler podcasten en række spørgsmål om Torbens fortid.

Du kan lytte til podcasten HER.

Læs også: 12 dokumentarfilm, du ikke må gå glip af

Lundin på livstid

Hvis du er ægte true crime-fan, så ringer navnet, Peter Lundin, helt sikkert en klokke. I podcasten ’Lundin på livstid’ undersøges en række spørgsmål om Danmarks måske mest anerkendte morder.

Du kan lytte til podcasten HER.

Mord i nord

Podcasten ’Mord i nord’ omhandler en række historier om nogle af de mest spektakulære drabssager i Skandinavien. Historierne spænder fra en kvinde, der på mystisk vis forsvinder en uge før sit bryllup til to teenagere, som planlægger at begå et mord over SMS.

Du kan lytte til podcasten HER.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her