Krimiserie 5 fanteorier om 'The Undoing': Hvem er morderen?

Foto: MEGA

I dag bliver månedens måske største mysterium (endelig) afsløret, når det sidste afsnit af danske Susanne Biers ’The Undoing’ ruller over skærmen. 

Men måske du - ligesom os - har brug for en lille opsummering, inden du sætter dig ned for at se det sidste afsnit?

Vi har samlet de fem mest mistænkte i sagen om mordet på Elena Alves, så du kan blive helt klar til den store afsløring.

Serien, som er instrueret af den danske mesterinstruktør Susanne Bier tæller også en lille håndfuld andre danskere. For eksempel skuespiller Sofie Gråbøl, der spiller anklageren, som sammen med de andre skuespillere er klædt på af den danske stylist og kostumedesigner Signe Sejlund.

Derudover er de smykker, som Grace (Nicole Kidman) har på, også fra de to danske smykkebrands Josephine Bergsøe og Rebecca Elbek.

Læs også: Nicole Kidman om at arbejde med Susanne Bier: "Hun lærte mig om danske designere"

Der er altså masser af danskhed i krimiserien - men det er ikke kun os danskere, som er helt vilde efter en afsløring på det brutale mord. 

Serien har nemlig opnået stor popularitet i hele verden, hvor alle venter på at få svaret: Hvem har dræbt Elena Alves?

Heriblandt har kendisser som Kourtney Kardashian, Travis Scott, Hailey Bieber og Kylie Jenner også sat spørgsmåltegn ved, hvem der mon er seriens skyldige morder. 

Læs også: 23 gange, vi blev forelskede i Hugh Grant

Serien har mange plottwist og overraskelser, som gør, at det kan være svært at følge med i, hvad vi egentligt ved og hvad, der stadig er et mysterium.

Derfor har vi samlet de fem mest mistænkte, så du kan blive helt klar til det sidste afsnit af 'The Undoing'. 

1. Jonathan Fraser

Foto: HBO

Jonathan Fraser er gennem hele serien blevet fremstillet som den åbenlyse mistænkte. Han har i flere måneder løjet for Grace omkring sit arbejde, og så har han indrømmet, at han havde en affære med Elena Alves, og at de sammen fik en datter.

Derudover har han indrømmet, at han var sammen med Elena Alves i hendes kunststudie, og at de havde skændtes den aften, hun blev dræbt. Som om det ikke var nok, så flygtede han ovenikøbet dagen efter mordet og efterlod sin mobil derhjemme.

Han ser altså ret skyldig ud - men han benægter, at han har dræbt hende. Han bortforklarer sin flugt med, at han var i chok - og så lægger han vægt på, at han rent faktisk elskede Elena.

2. Grace Fraser

Foto: MEGA

Grace påstår, at hun ikke kendte Elena udover, at de var i fundraising komitéen sammen. På trods af det, har de to kvinder nogle meget mystiske og intense øjeblikke sammen i dagene op til mordet.

Derudover afslører politiet, at Elena havde prøvet at få fat på Grace og ringet til hendes mobiltelefon utallige gange - og så var Grace selvfølgelig også tilfældigvis ude at gå en tur kun enkelte gader fra gerningsstedet samme aften, som Elena blev dræbt. 

Selvom det er en meget surrealistisk situation, så kan man også sætte spørgsmålstegn ved, hvor hurtigt Grace lader manden, som har løjet omkring sit arbejde, fået en hemmelig datter, haft en affære og som - ikke mindst - er tiltalt for mord, komme tilbage ind i sit liv.

3. Deres søn Henry Fraser

Foto: MEGA

I det næstsidste afsnit finder Grace mordvåbnet i deres søns violinkasse. Henry har tidligere afsløret, at han kendte til sin fars affære, og at han var ked af, at han ikke havde fortalt det til sin mor, Grace. Måske besluttede han sig for at tage sagen i egen hånd og gøre en ende på familiens trussel? 

Han har fulgt mere med i sagen end nogen andre - og så fortæller Jonathan i fjerde episode, at han ved, hvem morderen er. Kunne det ske, at det er hans egen søn, som har gjort det, men at Jonathan holder det hemmeligt for at beskytte ham? 

4. Advokat Sylvia Steineitz 

Foto: HBO

Sylvia er Graces bedsteveninde. Hun har indrømmet, at hun kendte til Jonathans affære - men hun har holdt det hemmeligt for Grace.
Hun var med til mødet, hvor vi først blev introduceret til Elena. Herefter var hun meget interesseret i 'den nye mor', og ringede gentagende gange til Grace for at snakke om Elena. Hun havde også overraskende hurtigt informationer om mordet, som andre tilsyneladende ikke vidste? 

Den amerikanske journalist og tv-personlighed Carole Radziwill påpeger i kommentarfeltet på Travis Scotts post om 'The Undoing', at Jonathan har fortalt sin advokat, at han har haft et enkelt andet one night stand ved siden af sit ægteskab - det ved vi stadig ikke, hvem er. Kunne det mon være Graces bedsteveninde og advokaten, som han gik til i nød?

5. FERNANDO ALVES

Foto: HBO

Elenas mand Fernando Alves har et åbenlyst motiv for at dræbe sin kone. Han vidste, at han ikke var faren til deres datter og dermed også, at hun havde en affære.

Han var politiets første mistænkte, men blev frikendt, fordi han havde et alibi. Vi har aldrig fået at vide præcis, hvad alibiet er, men hvis det er, at han var hjemme med sin sovende søn, som Jonathan siger, så er det måske ikke helt så troværdigt? Og hvorfor er han så ikke blevet undersøgt yderligere? 

Vi glæder os til at få svaret på det store mysterium. Måske er det slet ikke en af de top mistænkte, men derimod en helt sjette person?

Relaterede artikler