Et skuespiller crush 23 gange, vi blev forelskede i Hugh Grant

Foto: Love Actually
Hvis der er én mandlig skuespiller, som forsøder juletiden lidt ekstra, så er det vist ingen andre end Hugh Grant, når han i den romantiske julekomedie ’Love Actually’ slår benene væk under os som den charmerende premierminister med en forkærlighed for 80’er hittet ’Jump’ af The Pointer Sisters, som han vrikker med hofterne til i palæet 10 Downing Street.
 
 
…Og det er bare én ud af mange andre gode gange, hvor den engelske skuespiller har slået benene væk under os. Faktisk har han gjort det hele 23 gange (mindst!), siden sit filmgennembrud i 1994, hvor han i filmen ’Fire bryllupper og en begravelse’ spiller den gode, håbefulde og (liiidt) akavede Charles, der i selskab med sine venner oplever en række festlige begivenheder - og en begivenhed, der er knap så munter.
 
 
Den 57-årige Hugh John Mungo Grant er født den 9. september 1960, som ifølge stjernernes placering gør ham til en vellidt og hårdtarbejdende jomfru med et begavet sind og en graverende stædighed. Han voksede op i Hammersmith, London, med sin mor, far og bror, hvoraf forældrene var henholdsvis skolelærerinde og gardinsælger.
 
Som ung var Grant meget optaget af litteratur og drama, og med et legat til Oxford startede han på New College i 1979. Men da han i 1982 fik sin første filmrolle i Michael Hoffmans drama, Privileged, glemte han hurtigt alt om drømmen som kunsthistoriker, og det er vi ret glade for i dag!
 
 
For der findes ingen anden end Grant i rollen som bognørden William Thacker i Notting Hill fra 1999, ligesom vi umuligt kan forestille os andre i rollen som den store charlatan Daniel Cleaver i yndlingskomedien Bridget Jones' Dagbog.
 
Men det er ikke kun på det store filmlærred, at den charmerende brite har haft held med kærligheden. Fra 1987 dannede han par med skuespillerinden Elizabeth Hurley, men parret gik fra hinanden i 2000. Siden da har han haft en række prætentiøse forhold, blandt andet med den kinesiske Tinglan Hong, som han i 2011 fik sit første barn med i en alder af 51 år. Noget som tilsyneladende fik den gode Grants faderhjerte til at brænde, for siden hen er han blevet far til endnu tre unger.
 
Ja, der er vidst ingen tvivl om, at den blåøjede brite med de pjuskede brune lokker er både en hjertevarm far, en ægte kvindecharmør og en dygtig skuespiller med hele 18 vundne priser siden sin første Golden Globe i 1995.
 
 
Vi har samlet 23 af Hugh Grants mest forførende øjeblikke – fra sexede scener på det store lærred til bedårende øjeblikke som kærlig far.
 
Se med i galleriet nedenfor!
 

23 antal gange vi blev forelskede i Hugh Grant

 
 
 

Relaterede artikler