The Oscars 2021 De største øjeblikke fra nattens Oscar-show, vi sent vil glemme

Skuespilleren Regina King høstede et stort bifald, da hun adresserede domsafsigelsen over Derek Chauvin, og så kunne to danskere tage en Oscar-statuette med hjem.

​Læs også: The Oscars 2021: 18 vilde kjoler, der vandt den røde løber

Thomas Vinterberg modtog en Oscarstatuette for filmen ’Druk’ i kategorien ’Bedste Internationale Film’. Det er første gang, at en dansker har vundet en statuette i kategorien, siden Susanne Biers ’Hævnen’ i 2011 vandt, og fjerde gang at en dansker overhovedet vinder prisen.

I videoen øverst i artiklen får du 4 af de største øjeblikke fra nattens Oscar-uddeling, og hvis du læser videre her, får du 5 andre højdepunkter fra aftenen, vi sent vil glemme!

5 andre højdepunkter fra aftenens prisfest

Danske Mikkel E.G. Nielsen modtog en Oscarstatuette for filmen ’Sound of Metal’ i kategorien ’Bedste Klipning’, og er dermed aftenens anden danske Oscar-modtager.

Som nævnt stod Regina King for aftenens åbningstale, satte fokus på Georg Floyd og afroamerikanske mænds konstante utryghed i det amerikanske samfund. Hun nævnte også at, hvis ikke Derek Chauvin var blevet dømt for mordet på Georg Floyd, så var hun troppet op i militærstøvler fremfor stiletter – og ville være klar til kamp.

​Læs også: De 27 mest cringeworthy Oscar-øjeblikke nogensinde

Derudover modtog 73-årige Yuh-Jung Youn fra filmen ’Minari’, en Oscarstatuette i kategorien ’Bedste Kvindelige Birolle’, og er dermed den første koreanske skuespiller, der har vundet indenfor denne kategori.

63-årige Frances McDormand modtog en Oscarstatuette i kategorien ’Bedste Kvindelige Hovedrolle’ for sin rolle i filmen ’Nomadland’. Frances har dermed modtaget hele tre Oscarstatuetter i løbet af sin karriere.

Den 83-årige Anthony Hopkins modtog en Oscarstatuette i kategorien ’Bedste Mandlige Hovedrolle’ for sin rolle som en demensramt mand i filmen ’The Father’. Anthony er dermed den ældste skuespiller nogensinde til at modtage en Oscarstatuette.

​Læs også: 5 af de bedste Oscar-kjoler nogensinde

Oscar-uddelingen er også altid anledning til mindre heldige (læs: tåkrummende) øjeblikke, som disse 27 mest cringeworthy Oscar-moments nogensinde:

De mest cringe-worthy oscar-øjeblikke

​Læs også: 10 stjerner, designerne ikke ville klæde på grundet deres størrelse

Relaterede artikler